Ενα σκανδιναβικό αστυνομικό μυθιστόρημα που θα σε καθηλώσει και δεν θα θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, μια μοναδική πρόταση για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Το δεύτερο βιβλίο της Susanne Jansson «Σκοτεινά βάθη» περιγράφει το χειρότερο φόβο ενός γονιού, να χάσει το παιδί του.

Ένα τρίχρονο παιδάκι ο Άνταμ ξεφεύγει για λίγο από την προσοχή του πατέρα του, του Μάρτιν, και χάνεται. Εξαφανίζεται από την αυλή του παραθαλάσσιου σπιτιού του χωρίς κανένα ίχνος, με μοναδικό στοιχείο το κόκκινο κουβαδάκι που κρατούσε, που επιπλέει πλέον στη θάλασσα. Όλοι υποθέτουν ότι πνίγηκε, είναι όμως αυτό που πραγματικά συνέβη;

Ο Μάρτιν δεν μπορεί να δεχτεί ότι ο γιος του χάθηκε έτσι απλά και βυθίζεται στις σκέψεις του προσπαθώντας να ανακαλέσει οποιαδήποτε λεπτομέρεια εκείνης της ημέρας. Η οικογενειακή του ζωή φαίνεται να καταρρέει καθώς αποκόπτεται σταδιακά από τη γυναίκα του, την Αλεξάνδρα και την μικρή του κόρη, την Νέλι.

Στο νησί αυτό, το Ούρουστ, τυγχάνει να βρίσκεται την ίδια περίοδο και η Μάγια, μία πρώην φωτογράφος της αστυνομίας, η οποία μαθαίνει για το συμβάν και η όλη υπόθεση της κεντρίζει το ενδιαφέρον. Αρχίζει να ψάχνει για στοιχεία που ίσως να έχουν ξεφύγει από την προσοχή της αστυνομίας και προσπαθεί να βοηθήσει τον Μάρτιν να καταλάβει τι ακριβώς συνέβη εκείνη την μέρα.

Ψάχνοντας ανακαλύπτουν ότι και στο παρελθόν έχουν εξαφανιστεί και άλλα παιδιά την ίδια ημερομηνία, στην ευρύτερη περιοχή, κάποια ακόμα και στο μέρος που χάθηκαν και τα ίχνη του Άνταμ. Η ανακάλυψη αυτή τους βάζει σε σκέψεις, και αρχίζουν να αναζητούν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν σε σχέση με τις προηγούμενες εξαφανίσεις.

Τοπικοί θρύλοι αναφέρουν ότι η θάλασσα μερικές φορές καλεί μικρά παιδιά κοντά της. Θρύλοι που φαίνονται εξωπραγματικοί, μήπως όμως έχουν και μια δόση αλήθειας; Μυστικά του παρελθόντος έρχονται στο φως αποκαλύπτοντας αλήθειες που πολλοί δεν γνώριζαν.

Οι ζωές όλων των ηρώων περιπλέκονται, φέρνοντας στην επιφάνεια συναισθήματα και σκέψεις που πολλοί κρατούσαν βαθιά κρυμμένα μέσα τους. Οικογενειακές σχέσεις διαταράσσονται, φιλίες αναπτύσσονται και η αγάπη προσπαθεί να υπερισχύσει της θλίψης. Και ενώ η παραδοχή του χαμού του Άνταμ φαίνεται να γίνεται πλέον δεκτή και από τον πατέρα του, ένα νέο στοιχείο έρχεται να ανατρέψει όλα τα δεδομένα. Υπάρχει ίσως μία τελευταία ελπίδα ή είναι όλα αυτά παιχνίδια ενός «πειραγμένου» μυαλού;

Το βιβλίο «Σκοτεινά βάθη» θα σε ταξιδέψει στην Σουηδία, στους παγωμένους χειμώνες και στις μυστηριώδεις εξαφανίσεις που συμβαίνουν κοντά στη θάλασσα….