Παγκόσμια ημέρα βιβλίου η σημερινή και δεν θα μπορούσαμε παρά να κάνουμε ένα μίνι αφιέρωμα στα αγαπημένα μας στέκια για βιβλιοχαλάρωση στην Αθήνα. Όταν αισθάνεσαι πιεσμένη ή θέλεις λίγο να ξεφύγεις τι καλύτερο από μια βόλτα για καφεδάκι διαβάζοντας το αγαπημένο σου βιβλίο.

Όπως γνωρίζεις στη στήλη μας Book Lovers, παρουσιάζουμε σχεδόν εβδομαδιαία βιβλιοκριτικές και βιβλιοπαρουσιάσεις από αναγνώσματα που μας συγκίνησαν και μας κέντρισαν το ενδιαφέρον για να σου δίνουμε συνεχώς καινούργιες ιδέες.

Σήμερα σου προτείνουμε και μερικά από τα αγαπημένα μας στέκια. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…

Little Tree Books & Coffee

Στην αρχή της λίστας μας το Little Tree Books & Coffee, στην Ακρόπολη, ένα όμορφο και cozy καφέ στην καρδιά της Αθήνας. Ένας χώρος χαλάρωσης ανάμεσα σε πολλές βιβλιοπροτάσεις. Ιδανικός προορισμός για να ανταλλάξεις απόψεις με την παρέα σου, αλλά και αν θέλεις να απολαύσεις μόνη σου το αγαπημένο σου βιβλίο.

Bibliotheque

Η επόμενη επιλογή, είναι το κλασσικό στέκι στα Εξάρχεια, το Bibliotheque. Στον χώρο του διοργανώνονται πολύ συχνά παζάρια βιβλίου καθώς και μουσικές βραδιές με καλλιτέχνες της ροκ σκηνής.

Booktalks

Επόμενη στάση το Booktalks στο Φάληρο. Πολύ γνώριμος χώρος για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων και όχι μόνο, καθώς διοργανώνει πολύ συχνά παρουσιάσεις βιβλίων και συζητήσεις με αναγνωρισμένους αλλά και επίδοξους συγγραφείς.

Free Thinking Zone

Το Free Thinking Zone στην Σκουφά είναι κάτι περισσότερο από βιβλιοπωλείο και καφέ, καθώς εκεί διεξάγονται συχνά συζητήσεις και ομιλίες γύρω από εναλλακτικές εκδοτικές κυκλοφορίες. Στους θαμώνες προσφέρονται μόνο προϊόντα ελληνικής παραγωγής, καθώς και οικολογικές επιλογές.

Hyper Hypo

Το Hyper Hypo είναι ένας καινούργιος χώρος στην οδό Βορέου, για τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής, της φωτογραφίας και του design. Ένας μοντέρνος χώρος, στο υπόγειο του οποίου διεξάγονται εκθέσεις, ομιλίες, παραστάσεις, ομιλίες και βιβλιοπαρουσιάσεις. Ένας χώρος που σίγουρα έλειπε από την Αθήνα και αξίζει να τον εξερευνήσεις.

Ο Γάτος Μαουρίτσιο

Δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά από το αφιέρωμα μας κι ένας χώρος για τους μικρούς μας βιβλιοαναγνώστες. Ο Γάτος Μαουρίτσιο, στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ευφρονίου, είναι ένα πολύ φιλικό βιβλιοπωλείο όπου τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον θαυμαστό κόσμο των βιβλίων. Μπορούν να επιλέξουν μόνα τους βιβλία που τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον και να κάτσουν σε πολύ προσεγμένες γωνίες να τα ξεφυλλίσουν. Διοργανώνονται επίσης εκδηλώσεις και εργαστήρια με σκοπό να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στα βιβλία και να τους ανοίξουν τους ορίζοντες τους.

Αυτές φυσικά είναι μερικές μόνο ιδέες για να απολαύσεις ωραία βιβλία μαζί με το καφεδάκι σου. Ιδανικοί προορισμοί και για τα σκ, κάνοντας μια ποδηλατάδα!

Μην χάσεις την βιβλιοκριτική μας την επόμενη βδομάδα, για το διεθνές best seller “Το βιβλιοπωλείο των μικρών θαυμάτων“, της Mónica Gutiérrez, ένα υπέροχο ταξίδι σ’ ένα ιδιαίτερο λονδρέζικο βιβλιοπωλείο και στη μαγεία του.