Υπάρχουν αυτά τα βιβλία που δεν μπορείς να τα αφήσεις από τα χέρια σου! Αυτά που ξεκινάς και δεν τα κλείνεις εάν δεν τελειώσουν… ! Η νέα κυκλοφορία των εκδόσεων Καστανιώτης, «Μην πατάς ξυπόλυτη» της Αστερόπης Λαζαρίδου, είναι σίγουρα ένα από αυτά!

Ένα κοινωνικό, αληθινό, ανθρώπινο διήγημα που θα σε κάνει να ταυτιστείς μαζί του! Ιστορίες προσωπικές, καθημερινές, χαρούμενες αλλά και δυσάρεστες, που είναι όμως κομμάτι της ζωής! Σκέψεις και παραδοχές που δεν είναι εύκολα αποδεκτές, είναι όμως άκρως αληθινές.

Είναι εύκολο να ζεις μια ζωή «μέσα στο ψέμα» και να έχεις αυταπάτες για τον εαυτό σου, τη ζωή σου, τις σχέσεις σου, την οικογένεια σου. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που βλέπουν πέρα από αυτό. Που αναγνωρίζουν τα ψεύτικα χάδια, τα λόγια χωρίς νόημα και τις αγκαλιές χωρίς αγάπη… Τότε λοιπόν οι αντιδράσεις ποικίλουν…

Η αμυντική στάση είναι η πιο συνηθισμένη συμπεριφορά όταν λες σε κάποιον μια αλήθεια που δε θέλει να ακούσει. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να εκφράζεις την άποψή σου, ακόμα και αν σε κάποιους δεν αρέσει.

«Ένα κοινό μυστικό. Όσο πιο δυνατά βροντοφωνάζεις πόσο καλά περνάς, τόσο πιο μόνος νιώθεις

«Όποιος δεν συμβιβάζεται και συνεχίζει να ψάχνει, δεν αναζητά την τελειότητα, αλλά τη συμβατότητα. Ένα «συμβατό δότη», που θα έρθει και θα κολλήσει σαν το σωστό κομμάτι του παζλ πάνω στα πιο φωτογενή σου προτερήματα και στα πιο βαθιά σου σκοτάδια.»

«Τώρα πια το ξέρω. Στα λάθος χέρια και στα λάθος κρεβάτια γίνεσαι η χειρότερη εκδοχή του εαυτού σου. Αν σου πετάνε ψίχουλα και εσύ τα βλέπεις για καρβέλια, τότε υπάρχει πρόβλημα. Μάθε να ζυμώνεις το δικό σου ψωμί. Να μην έχεις ανάγκη από κανέναν κύριο Κελεπούρη

Ιστορίες που θα σε κάνουν να γελάσεις, να συγκινηθείς, να συνειδητοποιήσεις ότι δε συμβαίνουν μόνο σε σένα περίεργες καταστάσεις και ότι υπάρχουν κι άλλοι εκεί έξω με τον ίδιο τρόπο σκέψης και αντίληψης των πραγμάτων. Μένει μόνο να τους βρεις! Το απόλυτο must read του φετινού καλοκαιριού!

Μην χάσεις το συναρπαστικό podcast του WomensLife με τη συγγραφέα Αστερόπη Λαζαρίδου που θα μεταδοθεί σε λίγες μέρες!

Stay tuned!