Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα και όλο και περισσότερα σπίτια έχουν αρχίσει να στολίζουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Μια γιορτινή ατμόσφαιρα αρχίζει να αναπτύσσεται παντού γύρω σου. Δήμοι, μαγαζιά, πλατείες αρχίζουν να φωταγωγούνται και να σου δηλώνουν ότι οι γιορτές έρχονται.

Παρόλες τις δυσκολίες, τους περιορισμούς και τον φόβο που εξακολουθεί να υπάρχει, είναι απαραίτητη και αυτή η αίσθηση χαρά και αισιοδοξίας. Γιατί όπως και να το κάνουμε τα Χριστούγεννα υποδηλώνουν την ελπίδα! Ελπίδα για κάτι καλύτερο!

Εκμεταλλεύσου αυτό το σαββατοκύριακο, και αν δεν έχεις στολίσει ήδη, κατέβασε τις κούτες με τα χριστουγεννιάτικα και ξεκίνα να στολίζεις το σπίτι σου. Ακόμα και αν αισθάνεσαι ότι δεν έχεις διάθεση, και ότι ίσως είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες να κάνεις, μια προσπάθεια αλλαγής μόνο καλό μπορεί να σου κάνει.

Τα στολισμένα δέντρα σου φτιάχνουν τη διάθεση και δίνουν έναν γιορτινό αέρα στο σπίτι σου. Μπορείς να μαζέψεις διακοσμητικά και άλλα πράγματα που τώρα ίσως να είναι περιττά στον χώρο σου, και να τα ξαναδιακοσμήσεις μετά την περίοδο των γιορτών.

Δέντρα, μεγάλα ή μικρά, πολύχρωμα, μονόχρωμα, παιδικά ή μίνιμαλ μπορούν να διακοσμήσουν το σαλόνι σου! Φωτάκια σε κουρτίνες, σε εσωτερικές σκάλες και κουπαστές θα δώσουν μια άλλη όψη στον χώρο σου.

Σημειώτεον ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιούσια για να πραγματοποιήσεις μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Μπορείς να ξεκινήσεις με πράγματα που έχεις ήδη στις ντουλάπες σου και να φανταστείς άλλους τρόπους διακόσμησης. Μη φοβηθείς να τολμήσεις κάτι διαφορετικό, καθώς ότι σου δίνει χαρά είναι απαραίτητο στο σπίτι σου, ασχέτως τι λένε οι άλλοι. Εσύ ζεις εκεί, και κανένας άλλος!

Αν πάλι έχεις διάθεση για ανανέωση, μπορείς να επισκεφτείς μικρά εποχιακά μαγαζιά που είναι γεμάτα με όλων των ειδών τα στολίδια, να βρεις ότι σου αρέσει και να ανανεώσεις τη διακόσμηση του χώρου σου.

Ακολούθησε τη συμβουλή μας και στόλισε το σπίτι σου, φτιάξε τη διάθεσή σου και γέμισε ενέργεια!