Θέλεις μια γλύκα στο φλιτζάνι σου χωρίς όμως να χρησιμοποιήσεις έξτρα ζάχαρη. Μπορείς να έχεις γεύση και άρωμα με έξυπνους συνδυασμούς. Χρησιμοποιείς μπαχαρικά, φρούτα και καλά λιπαρά για ισορροπία. Ρυθμίζεις τη γλύκα με κανέλα, βανίλια και ώριμα φρούτα. Πίνεις αργά ώστε ο ουρανίσκος να συνηθίσει τη φυσική γλυκύτητα. Με λίγη φροντίδα θα αγαπήσεις τις ακατέργαστες γεύσεις.

Ξεκινάς με κακάο χωρίς ζάχαρη για σοκολατένιο comfort. Ζεσταίνεις γάλα αμυγδάλου ή καρύδας και προσθέτεις κακάο. Ρίχνεις λίγη κανέλα και μια σταγόνα εκχύλισμα βανίλιας. Αν θες έξτρα κρεμώδες βάζεις ένα κουταλάκι ταχίνι. Ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνει βελούδινο. Πίνεις και νιώθεις γλυκιά ζεστασιά χωρίς ενοχές.

Δοκιμάζεις τσάι με μπαχαρικά που θυμίζουν γλυκό. Βράζεις νερό με κανέλα, κάρδαμο, γαρίφαλο και λίγο τζίντζερ. Προσθέτεις μαύρο τσάι αν θέλεις καφεΐνη. Για ήπια εκδοχή διαλέγεις rooibos που ταιριάζει τέλεια. Τελειώνεις με λίγο γάλα επιλογής για αίσθηση latte. Η μύτη γεμίζει άρωμα και το σώμα χαλαρώνει.

Για απογευματινή ανάπαυλα φτιάχνεις αφέψημα μήλου. Κόβεις φέτες μήλου και τις σιγοβράζεις με κανέλα. Προσθέτεις φλούδα λεμονιού για φρεσκάδα. Αν θες βάθος βάζεις γλυκάνισο. Σουρώνεις και σερβίρεις με ζεστό μήλο στο φλιτζάνι. Η φυσική γλύκα αρκεί για να σε γλυκάνει.

Αν αγαπάς τον καφέ φτιάχνεις latte χωρίς ζάχαρη. Επιλέγεις espresso καλής ποιότητας για καθαρή γεύση. Αφρίζεις γάλα επιλογής και ρίχνεις λίγη κανέλα. Αν θες πιο γλυκιά αίσθηση προσθέτεις βανίλια. Δουλεύει και decaf όταν αποφεύγεις καφεΐνη. Απολαμβάνεις ιεροτελεστία χωρίς ζάχαρη.

Για βραδινή ηρεμία πας προς χαμομήλι με μικρές παραλλαγές. Σιγοβράζεις χαμομήλι με φλούδα πορτοκαλιού. Προσθέτεις λίγο τζίντζερ. Ρίχνεις μία σταγόνα βανίλια στο τέλος. Σερβίρεις σε ζεστό φλιτζάνι και ανασαίνεις βαθιά. Ο ύπνος έρχεται πιο γλυκός και ανάλαφρος.

idees-ga-zesta-rofimata-xoris-zaxari-b

Θες ρόφημα ομορφιάς με κολαγόνο και κρεμώδη υφή. Ζεσταίνεις γάλα καρύδας με κακάο και κανέλα. Προσθέτεις σκόνη κολλαγόνου άγευστη για έξτρα στήριξη. Ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Για άρωμα βάζεις σταγόνα πορτοκάλι ή βανίλια. Πίνεις και νιώθεις θρέψη από μέσα.

Για ανοσοενίσχυση επιλέγεις τζίντζερ και λεμόνι δυναμικά. Βράζεις φρέσκο τζίντζερ σε φέτες για λίγα λεπτά. Προσθέτεις χυμό λεμονιού στο σερβίρισμα. Αν θέλεις ήπια γλύκα βάζεις κι ένα στικ κανέλας στο φλιτζάνι. Μπορείς να προσθέσεις κουρκουμά για αντιοξειδωτική νότα. Το φλιτζάνι ζεσταίνει και ξεμπλοκάρει.

Για κακάο τύπου mocha χωρίς ζάχαρη ενώνεις δύο κόσμους. Ανακατεύεις μισό espresso με ρόφημα κακάο χωρίς ζάχαρη. Αφρίζεις λίγο γάλα αμυγδάλου. Βάζεις κανέλα ή μοσχοκάρυδο για επιπλέον άρωμα. Πίνεις μικρές γουλιές και κρατάς τη θερμοκρασία. Η λιχουδιά μένει ανάλαφρη και ισορροπημένη.

Όταν θες κάτι ιδιαίτερο φτιάχνεις ένα «χρυσό γάλα». Ζεσταίνεις γάλα επιλογής με κουρκουμά και πιπέρι. Προσθέτεις τζίντζερ και κανέλα. Αν το θες κρεμώδες ρίχνεις λίγο λάδι καρύδας. Ανακατεύεις καλά μέχρι να δέσει απαλά. Το αποτέλεσμα είναι ζεστό κι απολαυστικό.

Κάνε ένα μικρό πλάνο οργάνωσης για όλη την εβδομάδα. Κόβεις φλούδες εσπεριδοειδών και τις κρατάς στο ψυγείο. Προετοιμάζεις μείγμα μπαχαρικών για γρήγορο τσάι. Γεμίζεις βάζο με φέτες μήλου αποξηραμένες. Σημειώνεις αγαπημένους συνδυασμούς στο ντουλάπι. Έτσι κάθε απόγευμα έχεις έτοιμη μια ζεστή απόλαυση.