Ενα μοναδικό υπερθέαμα, από αυτά που αξίζει να δεις τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου, ιδίως εάν είσαι λάτρης της μαγείας του μπαλέτου, προβάλλεται διαδικτυακά.

Ο περίφημος καρυοθραύστης –The Nutcracker Reworked –  που ανέβηκε από την Βασιλική Όπερα του Λονδίνου το 2020, σε παραγωγή του Πίτερ Ράιτ, μπορεί να είναι στην οθόνη σου από την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. (GMT) και έως τις 21 Ιανουαρίου 2021.

Μια φαντασμαγορική παράσταση, σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα με μοναδικές χορογραφίες και κοστούμια  που για πρώτη φορά μπορεί κανείς να απολαύσει διαδικτυακά λόγω της πανδημίας (να και κάτι καλό!).

Ο Καρυοθραύστης,  βασίζεται στην αγαπημένη Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Χόφμαν. Η Κλάρα και ο αγαπημένος της Καρυοθραύστης νικούν τον κακό Βασιλιά των ποντικών και πηγαίνουν ένα μαγικό ταξίδι στο Βασίλειο των Γλυκών. Εκεί τους περιμένει το Sugar Plum Fairy και μια σειρά από άλλους αξέχαστους ήρωες.

Ο Καρυοθραύστης με την υπέροχη μουσική του Τσαϊκόφσκι είναι από τα ωραιότερα έργα όλων των εποχών και μπορεί να σε βάλει αμέσως στο μαγικό πνεύμα των γιορτών.

Οι χορευτές Γιάσμιν Ναγκντί και Μάθιου Μπαλ, υποδύονται το Sugar Plum Fairy και πρίγκιπα. Την Κλάρα ερμηνεύουν οι Ισαμπέλα Γκασπαρίνι και Χανς Πίτερ και Καρυοθραύστης είναι οι Λούκα Άκρι και Χερ Ντρόσελμέγιερ.

Ο παρουσιαστής αυτής της ειδικής παράστασης θα είναι ο πρώην διευθυντής της Βασιλική Όπερας, Ντάρσι Μπάσελ.

Ο Κέβιν Ό Χέιρ, διευθυντής της Βασιλικής Όπερας, αναφερόμενος στην ιδιαίτερη αυτή παράσταση εξέφρασε τη θλίψη του που οι συναυλίες έχουν σταματήσει αλλά δήλωσε χαρούμενος, που εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορούν να απολαύσουν τον Καρυοθράστη μέσα από τις οθόνες τους και να νιώσουν τη χαρά των γιορτών την ημέρα των Χριστουγέννων.