Συνταγές πέντε υλικών για βραδινό

Τα βραδινά της εβδομάδας γίνονται εύκολα με συνταγές πέντε υλικών. Οι βασικές προμήθειες όπως λάδι, αλάτι, πιπέρι και νερό δεν μετράνε στα πέντε. Έτσι κρατάς τη λίστα σου μικρή και τη γεύση υπέροχη. Οι τεχνικές είναι απλές και ο χρόνος λίγος. Το τραπέζι στρώνεται χωρίς άγχος.
Σολομός με μέλι μουστάρδα λεμόνι και μπρόκολο είναι γρήγορη λύση. Ανακατεύεις μέλι και μουστάρδα με χυμό λεμονιού και αλείφεις τα φιλέτα. Απλώνεις μπρόκολο σε ταψί και προσθέτεις τον σολομό από πάνω. Ψήνεις μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει το λαχανικό. Το πιάτο βγαίνει ζουμερό και αρωματικό.
Κριθαράκι με ντοματίνια φέτα ελιές και βασιλικό που θυμίζει Ελλάδα. Σιγοβράζεις το κριθαράκι σε ζωμό ή νερό μέχρι να γίνει al dente. Ρίχνεις ντοματίνια κομμένα, ελιές και τρίβεις φέτα. Τελειώνεις με βασιλικό και λίγο ελαιόλαδο. Είναι χορταστικό και έτοιμο σε λίγα λεπτά.
Κοτόπουλο με γιαούρτι κάρυ κολοκυθάκια και λεμόνι δίνει κρεμώδη σάλτσα. Ανακατεύεις γιαούρτι με κάρυ και ξύσμα λεμονιού. Καλύπτεις κομμάτια κοτόπουλου και ψήνεις μαζί με κολοκυθάκια. Η σάλτσα μένει απαλή και μυρωδάτη. Σερβίρεις με ρύζι ή πίτες αν θέλεις.
Ρεβίθια τηγάνι με σπανάκι λεμόνι σκόρδο και πάπρικα είναι νηστίσιμα και δυναμωτικά. Σοτάρεις σκόρδο μέχρι να μοσχομυρίσει και ρίχνεις ρεβίθια στραγγισμένα. Προσθέτεις σπανάκι να μαραθεί και τελειώνεις με λεμόνι. Η πάπρικα δίνει βάθος και ζεστασιά. Το πιάτο συνοδεύει ψωμί ολικής.
Πίτα ταψιού με φύλλο ανθότυρο πέστο ντοματίνια και ρόκα εντυπωσιάζει χωρίς κόπο. Στρώνεις φύλλο σε ταψί και απλώνεις ανθότυρο. Προσθέτεις κουταλιές από πέστο και ντοματίνια κομμένα. Ψήνεις μέχρι να ροδίσει και στο τέλος ρίχνεις ρόκα. Κόβεις τετράγωνα για γρήγορο δείπνο.
Σουτζουκάκια express με κιμά γαλοπούλας σάλτσα ντομάτας κύμινο, ρύζι και μαϊντανό αντιμετωπίζουν άμεσα την πείνα. Πλάθεις τον κιμά με κύμινο και λίγο νερό για αφράτο αποτέλεσμα. Σιγοβράζεις σε σάλτσα ντομάτας μέχρι να δέσει. Βράζεις ρύζι μπασμάτι για συνοδεία. Πασπαλίζεις μαϊντανό για φρεσκάδα.
Κράτα λίστα αγορών που χωρίζεται σε κατηγορίες για ταχύτητα. Γράψε πρωτεΐνες, λαχανικά, ζυμαρικά και τυριά. Αγόρασε διπλές ποσότητες από ό,τι μπαίνει συχνά στο πρόγραμμα. Φύλαξε υλικά ανά γεύμα σε διαφανή τάπερ στο ψυγείο. Έτσι το μαγείρεμα ξεκινά σε δευτερόλεπτα.
Για οικονομία αξιοποίησε την κατάψυξη και τα leftovers δημιουργικά. Κόψε τα λαχανικά σε σακουλάκια για άμεσο ψήσιμο. Μετέτρεψε τα ρεβίθια σε σαλάτα για την επόμενη μέρα. Χρησιμοποίησε τον σολομό κρύο πάνω σε πράσινα φύλλα. Το πλάνο μειώνει σπατάλη και χρόνο.
Αν θέλεις κι άλλες ιδέες, δοκίμασε μια εβδομάδα με πέντε υλικά ανά ημέρα. Θα εκπλαγείς από το πόσο γευστικά είναι τα πιο απλά πράγματα. Στο womenslife.gr θα βρεις σύντομα λίστα με εποχικά combos για φθινόπωρο. Έρχονται επίσης παιδικά lunchboxes πέντε υλικών. Μείνε κοντά μας και επέστρεψε για το επόμενο νόστιμο κεφάλαιο.