Πολλοί γονείς αναρωτιούνται πως μπορούν να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά, την περίοδο του καλοκαιριού, και ειδικά από βδομάδα που κλείνουν τα σχολεία. Μία ωραία λύση είναι τα summer camps, αλλά δύσκολο να ξέρεις ποιο είναι το κατάλληλο για το παιδί σου.

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνει για άλλη μια φορά και φέτος, το summer camp «Ταξίδι στο κέντρο της πόλης», για παιδιά ηλικίας 5 έως 10 χρονών. Πρόκειται για ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα που ξεναγεί τα παιδιά στο κέντρο της Αθήνας. Τα παιδιά θα εξερευνήσουν τις γειτονιές της Πλάκας,  θα κάνουν πικ νικ στου Φιλοπάππου, θα ζωγραφίσουν σε μυστικές γωνιές του Εθνικού Κήπου, θα κάνουν περιβαλλοντικές εξορμήσεις, και θα μάθουν παραδοσιακά παιχνίδια.

Μέσα από μουσικοκινητικά παιχνίδια, επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία και πάρκα, κατασκευές, μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, μαγικά πειράματα, stem, τεχνολογία, μαγειρική και πολλά άλλα τα παιδιά θα κάνουν μια δροσερή βουτιά στον κόσμο της γνώσης, της τέχνης και της δημιουργίας.

Μαζί τους θα βρίσκεται και ο Ντετέκτιβ Δαιμόνιος που θα τα συντροφεύσει σε παιχνίδια μυστηρίου και escape streets δίνοντάς τους τη δυνατότητα να περάσουν δημιουργικό χρόνο στις γειτονιές της Πλάκας, εξερευνώντας τα δρομάκια της, ανακαλύπτοντας την ιστορία της και βέβαια διασκεδάζοντας.

Στο Μουσείο τα παιδιά θα έχουν δημιουργικό χρόνο με δραστηριότητες ειδικά διαμορφωμένες ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις: εικαστικά, κατασκευές, μουσικοκινητικά δρώμενα, θεατρικό παιχνίδι, steam, δημιουργική κίνηση, προβολές, αφηγήσεις παραμυθιών και λογοτεχνικής παιδείας, εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Περίοδοι διεξαγωγής του summer camp είναι 20/6-24/6, 27/6-1/7, 4/7-8/7, 11/7-15/7, 18/7-22/7, 25/7-29/7, 1/8-5/8, 22/8-26/8, 29/8-2/9, 5/9-9/9 και κάθε περίοδος έχει διάρκεια πέντε (5) εργασίμων ημερών (από Δευτέρα έως Παρασκευή ) από 8:30 έως 13:00 ή από 8:30 έως 16:00.

Το κόστος συμμετοχής είναι 110€ για το πρόγραμμα από 8:30 έως 13:00 και 140€ για το πρόγραμμα από 8:30 εώς 16:00, ενώ το ημερήσιο κόστος συμμετοχής είναι 30€.

Τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους σακίδιο, παγούρι, καπέλο, άνετα ρούχα, αντηλιακό και μάσκα προστασίας. Υπεύθυνο προσωπικό θα φροντίσει για την ομαλή ροή του προγράμματος και την ασφάλεια των παιδιών. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο κτίριο που στεγάζεται το Mουσείο στην Πλάκα (Αγίας Φιλοθέης 1).

Αν οι τέχνες και ο πολιτισμός είναι κάτι που θα ήθελες να ασχοληθούν τα παιδιά σου, τότε σίγουρα αξίζει να συμμετάσχουν στο summer camp του Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και να γνωρίσουν την πόλη τους!