Ενα μυθιστόρημα που απλά δεν θα μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου, γεμάτο μυστήριο, ανατροπές και συγχρόνως αληθινές ιστορίες. Ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή, άλλοτε με αίσιο τέλος και άλλοτε με όχι και τόσο. Ελπίδες και όνειρα που ορισμένες φορές κατατροπώνονται με τον πιο αναπάντεχο τρόπο. Ζωές που ανατρέπονται και αλλάζουν, με τους πρωταγωνιστές τους απλές μαριονέτες ενός θέατρου. Του θεάτρου της ζωής…

Δύο ανήλικα παιδιά η Ντάτσες και ο Ρόμπιν αναγκάζονται να δουν από νωρίς το σκληρό πρόσωπο της ζωής. Να μεγαλώσουν απότομα, καθώς βιώνουν πράγματα πολύ δύσκολα για την ηλικία τους και παρόλα αυτά προσπαθούν να προσαρμοστούν και να επιβιώσουν.

Η μητέρα τους, η Σταρ, μία γυναίκα σημαδεμένη από τον πρόωρο θάνατο της αδερφής της και μετέπειτα της μητέρας της, έχει αφήσει τον εαυτό της στο παρελθόν και παλεύει να ανταπεξέλθει στην σκληρή πραγματικότητα. Κάποιες λάθος επιλογές της μπορεί να αποβούν μοιραίες.

Ο Γουόκ, ένας τοπικός αστυνομικός, προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί για όλους. Κολλημένος στο παρελθόν και σε μια άλλη, πιο αθώα εποχή, κάνει τα αδύνατα δυνατά για να δει το καλύτερο σ’ όλους τους ανθρώπους και συμπολίτες του. Αντιμετωπίζοντας και ο ίδιος τα δικά του προβλήματα και αφήνοντας στην άκρη την προσωπική του ζωή για πολλά χρόνια προσπαθεί να διορθώσει μια αδικία. Μια αδικία που μόνο ο ίδιος αντιλαμβάνεται.

Ένα δεκαπεντάχρονο παιδί, ο Βίνσεντ, που φυλακίζεται για φόνο και που τριάντα χρόνια μετά αποφυλακίζεται και επιστρέφει στην πόλη του. Ένας νέος φόνος, που τον χρεώνεται πάλι εκείνος, είναι όμως ο πραγματικός ένοχος ή ένα εξιλαστήριο θύμα λόγω του παρελθόντος του;

Ένας καρμικός έρωτας που βρίσκει τον δρόμο του ενάντια σ’ όλα τα εμπόδια και που προσπαθεί να επιβιώσει στο πέρασμα του χρόνου. Θα τα καταφέρει όμως άραγε ή οι συνθήκες της ζωής είναι πιο δυνατές και θα νικήσει το παρόν; Πόσο δύσκολο είναι να ξεχάσεις έναν άνθρωπο που αγάπησες πραγματικά και που στα μάτια πολλών είναι ακατάλληλος, για σένα όμως είναι «ο κατάλληλος»;

Ένα μακροσκελές αλλά ευχάριστο μυθιστόρημα που θα σε ταξιδέψει στην μακρινή Μοντάνα και σ’ άλλες κωμόπολεις της αμερικανικής ηπείρου, σκιαγραφώντας τις ζωές ανθρώπων που σημαδεύτηκαν από κάποια γεγονότα.

Συγκινητικό, αληθινό και προφητικό, στο προτείνουμε για να σε συνοδέψει στις καλοκαιρινές σου διακοπές και στα καλοκαιρινά σου αναγνώσματα. Δεν θα θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου, μέχρι να φτάσεις στην τελευταία σελίδα.

Γιατί κάποιες φορές απλά πρέπει να «αρχίζουμε από το τέλος» για να χαρούμε τη ζωή!

Το βιβλίο του Chris Whitaker, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο κι έχει λάβει τα βραβεία CWA Gold Dagger 2021, Theakston Old Peculier και Ned Kelly.