Θα μπορούσες να είσαι ξύπνιος στον … ύπνο σου και να έχεις πλήρη επίγνωση του ασυνείδητου; Φαντάζει αδύνατο να ελέγξει κανείς το ασυνείδητό του, αυτό που ευθύνεται για ασυνείδητα συναισθήματα, σκέψεις ιδέες, αντιλήψεις και συμπεριφορές που δεν μπορεί να εξηγήσει. Κι όμως, μέσα από την «Γιόγκα Νίντρα», μπορείς να πετύχεις βαθιά χαλάρωση του σώματος και του πνεύματος που αγγίζει την κατάσταση του ύπνου.

Η Valerie Saier συγγραφέας του βιβλίου «Γιόγκα Νίντρα», που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Κέδρος, σε διδάσκει τις τεχνικές για να πετύχεις τον λεγόμενο γιογκικό ύπνο ο οποίος χαλαρώνει βαθιά το σώμα και το πνεύμα και σου προσφέρει απόλυτη χαλάρωση, ξεκούραση και καλύτερη ποιότητα ζωής.
Μέσα από αυτή την τεχνική, που εφαρμόζεται σχεδόν από τον 1ο αιώνα μ.Χ.! θα μάθεις να παρατηρείς και να εξερευνάς ασυνείδητα συναισθήματα, αισθήσεις, σκέψεις και εικόνες και να τα συνειδητοποιείς.

Περιφέροντας την προσοχή σου, ελέγχοντας την αναπνοή σου, εναλλάσσοντας αισθήσεις και συναισθήματα, διατυπώνοντας μια θετική δήλωση και επιτρέποντας στον εαυτό σου να οραματιστεί, θα εξερευνήσεις τον εαυτό σου.
Με την τεχνική της Γιόγκα Νίντρα μπορείς να μειώσεις την καθημερινή ένταση, να αφυπνίσεις τη δημιουργικότητά σου, να βελτιώσεις την μνήμη σου, να εξουδετερώσεις το στρες και να θεραπεύσεις κάποιες διαταραχές. Οι αισθήσεις χρησιμοποιούνται ως εργαλεία και ο καθένας επιλέγει ή όχι την ευτυχία του.

Η Γιόγκα Νίντρα μπορεί να γίνει ένα εργαλείο για την προσωπική σου ελευθερία! Διάβασέ το, εφάρμοσε όσα παραδείγματα σε εκφράζουν και δες την αλλαγή στη ζωή σου!