Ξεκινάμε τη βδομάδα μας μ’ ένα αστυνομικό μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Ο Alex Pavesi σε ταξιδεύει στο Λονδίνο και σε επτά διαφορετικές ιστορίες δολοφονίας. Μυστήριο και πλοκή που ανατρέπεται μέχρι τις τελευταίες σελίδες, θα σου κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον.

Τι είναι αυτό που χρειάζεται ένας φόνος; Το θύμα, τον θύτη και φυσικά ένα ντετέκτιβ για να εξιχνιάσει το έγκλημα! Η Τζούλια Χαρτ, μια επιμελήτρια σ’ έναν μικρό εκδοτικό οίκο του Λονδίνου, συναντά τον συγγραφέα Γκραντ Μακάλιστερ με σκοπό την επανέκδοση ενός βιβλίου που είχε γράψει πριν από πολλά χρόνια με τίτλο «Λευκοί φόνοι».

Τώρα πια ο καθηγητής μαθηματικών Γκραντ Μακάλιστερ είναι ένας ηλικιωμένος ερημίτης που ζει σε ένα νησί της Μεσογείου, έχοντας αφήσει πίσω του τα μαθηματικά και τη συγγραφή. Το 1937 είχε γράψει μια μελέτη με τίτλο «Οι μεταθέσεις της αστυνομικής λογοτεχνίας» στην οποία εξέταζε τη μαθηματική δομή των μυστηρίων φόνου. Στο πλαίσιο της απόδειξης των επιχειρημάτων της μελέτης του, έγραψε επτά αστυνομικά μυθιστορήματα που αργότερα δημοσιεύτηκαν σε μια συλλογή με τίτλο «Οι λευκοί φόνοι».

Η Τζούλια Χαρτ τον συναντάει για να επανεξετάσει και να επεξεργαστεί τις ιστορίες αυτές, ώστε να επανεκδοθεί η συλλογή. Αλλά η Τζούλια βρίσκει κάποια λάθη στις ιστορίες, λάθη που φαίνονται σκόπιμα. Τι να σημαίνουν άραγε αυτά τα λάθη; Μήπως ο Γκραντ τα έβαλε επίτηδες για να δοκιμάσει τους αναγνώστες ή μήπως έχει μια κρυφή ατζέντα για να συνδέσει τις ιστορίες αυτές με δολοφονίες που έχουν συμβεί στα αλήθεια;

Η Τζούλια δεν αργεί να συνειδητοποιήσει ότι η ίδια είναι ο 8ος ντετέκτιβ που θα ξεθάψει ένα ακόμη μυστήριο και θα ανακαλύψει τα μυστικά που κρατούσε ο Γκραντ καλά κρυμμένα. Επίμονη και αποφασισμένη συζητά κάθε μυστήριο με τον Γκραντ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η μνήμη του δεν τον βοηθάει και επιμένει ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των ιστοριών. Η Τζούλια, όμως, δεν το δέχεται αυτό και θέλει να μάθει περισσότερα, ιντριγκάροντας τον ίδιο τον Μακάλιστερ. Θέλει να μάθει ποιος πραγματικά είναι και ποια είναι η προσωπική του ιστορία. Και γιατί τα μυστήρια φέρουν τον τίτλο« Οι λευκοί φόνοι»;

Αν είσαι φαν της Agatha Cristie και του συγκεκριμένου είδους τότε πρέπει σίγουρα να πιάσεις στα χέρια σου αυτό το βιβλίο!