Πλησιάζοντας τα 50 πολλοί κομμωτές συνηθίζουν να συμβουλεύουν τις γυναίκες να προτιμούν τα πιο κοντά μαλλιά καθώς τις δείχνουν νεότερες. Αν και υπάρχουν πολλά παραδείγματα, όπου ιδιαίτερα γοητεύτηκες γυναίκες πάνω από τα 50, διατηρούν τα πλούσια μακριά μαλλιά τους η αλήθεια είναι, ότι πραγματικά το πιο κοντό μήκος αναδεικνύει καλύτερα το πρόσωπό τους.

Αν ανήκεις σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, μπορείς να πειραματιστείς με πολλά μήκη, χρώματα και χτενίσματα. Όμως οι περισσότεροι ειδικοί επιμένουν ότι το καρέ, σε διάφορα μήκη, είναι από τις πιο ιδιαίτερες και σικ επιλογές.

Αρχικά, το κοντό μαλλί σου δίνει τη δυνατότητα να το περιποιείσαι περισσότερο και να το κρατάς σε μια υγιή κατάσταση καθώς η δομή και η ποιότητα των μαλλιών αλλάζει με την πάροδο των χρόνων και την εμμηνόπαυση. Σε μεγαλύτερες ηλικίες οι γυναίκες παραπονιούνται για απώλεια μαλλιών, οπότε καλό είναι να προλάβεις τέτοιες καταστάσεις όσο μπορείς.

Αν σου το επιτρέπουν οι συνθήκες και σου αρέσει φυσικά, διάλεξε να επιστρέψεις στις φυσικές σου αποχρώσεις και φρόντισε να χρησιμοποιείς ποιοτικά σαμπουάν και conditioner καθώς τα μαλλιά γίνονται πιο ξηρά και σπάνε ευκολότερα.

Όσο για το κούρεμα, μπορείς να πειραματιστείς αρχικά με ένα μήκος κοντά στους ώμους, για να δεις πως σου πάει και να το συνηθίσεις και σταδιακά να το κονταίνεις περισσότερο.

Επιπλέον τα πολύ κοντά μαλλιά, εάν είσαι από τις τυχερές που σου πάνε, είναι διαχρονικά και ιδιαίτερα νεανικά οπότε τώρα είναι η ευκαιρία να τα καθιερώσεις.