Με τα διαζύγια να αυξάνονται συνεχώς, ειδικά μετά την περίοδο της πανδημίας, χρειάζεται μια νέα προσέγγιση και σ’ αυτό το κομμάτι της ζωής από όλους. Το βιβλίο της Jacqueline Newman, κορυφαίας δικηγόρου της Νέας Υόρκης, «Οι νέοι κανόνες του διαζυγίου» από τις εκδόσεις Κάκτος, είναι το κατάλληλο ανάγνωσμα για όσους έχουν χωρίσει ή πρόκειται να χωρίσουν.

Υπάρχει άραγε τρόπος να διατηρήσω την ψυχική μου ηρεμία κατά τη διάρκεια μιας επίπονης δικαστικής διαμάχης; Μπορώ να είμαι ευτυχισμένη μετά από έναν αποτυχημένο γάμο; Πώς θα διαχειριστώ πλέον την περιουσία μου; Μήπως θα δημιουργήσω ψυχολογικά θέματα στα παιδιά μου αν αποφασίσω να χωρίσω; Μερικές μόνο από τις πιο κοινές ερωτήσεις που περνάνε από το μυαλό κάποιου που βρίσκεται στη διαδικασία διαζυγίου.

Η Jacqueline Newman, μέσα από την πολυετή καριέρα της σε θέματα διαζυγίου, μοιράζεται μέσα από το βιβλίο της 12 μυστικά για ένα επιτυχημένο διαζύγιο! Ναι, ένα διαζύγιο μπορεί να είναι επιτυχημένο, όσο παράδοξο και αν ακούγεται αυτό!

Γάμοι και διαζύγια είναι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος, κάτι που ισχύει από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας. Μπορεί οι καιροί και οι εποχές να έχουν αλλάξει, οι άνθρωποι να έχουν προοδεύσει και να έχουν καλυτερεύσει τη ζωή τους, μερικά πράγματα όμως μένουν σταθερά στη βάση τους, και το διαζύγιο είναι ένα από αυτά. Δεν υπάρχει καμία κοινωνία στον κόσμο που να μην αντιμετωπίζει διαζύγια και διαμάχες για επιμέλειες παιδιών.

Ένας γάμος δεν είναι εύκολη υπόθεση και σίγουρα δεν είναι όλα συνέχεια ρόδινα. Τέλειοι γάμοι δεν υπάρχουν και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσεις και το δεχτείς αυτό, τόσο το καλύτερο για σένα. Είναι σημαντικό όμως να χωρίζεις για τους σωστούς λόγους! Ένα διαζύγιο δεν είναι το τέλος του κόσμου, μπορεί αντίθετα να είναι η αρχή για κάτι καλύτερο! Το πιο σημαντικό είναι να είσαι σίγουρη για τις αποφάσεις σου, να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου και να μην φοβάσαι να διεκδικήσεις τα όνειρά σου!

Υπάρχουν στρατηγικές που μπορείς να ακολουθήσεις για να προστατεύσεις την περιουσία σου, τα παιδιά σου και τον εαυτό σου από όλη αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία. Μένει να τις μάθεις και τις εφαρμόσεις όπου αρμόζει στην δική σου περίπτωση!

Ένα βιβλίο που θα σε κάνει να δεις το διαζύγιο και την όλη διαδικασία από μία άλλη οπτική και θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς καλύτερα και μερικές δύσκολες καταστάσεις! Οι εποχές αλλάζουν και καλύτερα να είσαι σωστά προετοιμασμένη!