Τα δύο πρόσωπα του έρωτα, παλεύουν στις σελίδες του βιβλίου «Ολική έκλειψη καρδιάς» της Μαρίας Παναγοπούλου. Ο παράφορος έρωτας που σε καταδυναστεύει, σε υποτάσσει, σε πληγώνει και ποδοπατά κάθε ίχνος αυτοσεβασμού και εκείνος που κρύβει εξαπάτηση, προδοσία, ψέματα, εξουσία και μοναξιά.

Μια καταιγιστική περιπέτεια που εκτυλίσσεται στην «άγρια» δεκαετία του 1980 με λεπτομερείς αναφορές στην εποχή, από τις σλανγκ λέξεις και εκφράσεις, το λούνα παρκ «Ροντέο» στο Καλαμάκι ως τη θρυλική συναυλία στην Βουλιαγμένη του Κηλαηδόνη. Μια εποχή που δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι χρειάζεται τόσες επεξηγήσεις για να γίνει κατανοητή από τους σημερινούς 20αρηδες.

Πρωταγωνίστρια της ιστορίας η Αρετούσα, ένα νεαρό, άβγαλτο κορίτσι που πίστεψε πως βρήκε τον απόλυτο έρωτα στα χέρια του Ανδρέα, του ανθρώπου που έπαιξε μαζί της ως το τέλος για μια χούφτα διαμάντια.
Το καλοκαίρι του 1983, μια παρέα από τον Πειραιά ταξιδεύει με προορισμό την Τήνο όταν ο Ανδρέας εξαφανίζεται μυστηριωδώς στα μαύρα νερά του Αιγαίου, με την Αρετή να αρνείται πεισματικά ότι έχει χαθεί και δεν ζει πια.

Μετά από 5 χρόνια, καταφέρνει να βρει τον πραγματικό έρωτα στο πρόσωπο του Ισίδωρου, όμως τα δύο αδέρφια συνεχίζουν να «παίζουν» μαζί της κρατώντας μυστικά και ψέματα που βγαίνουν στην επιφάνεια, με τις λανθασμένες επιλογές του χθες να στοιχειώνουν το σήμερα. Αθόρυβος παρατηρητής η φιλία που δείχνει την πραγματική της δύναμη και το μεγαλείο της.

Η «Ολική έκλειψη καρδιάς» από το περίφημο τραγούδι της Bonnie Tyler «A total eclipse of the heart» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός,