Τώρα που άνοιξαν τα στόματα και δεκάδες γυναίκες βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τη σεξουαλική κακοποίηση στο χώρο εργασίας, καμία τέτοια ομολογία και κατάθεση ψυχής δεν πρέπει να πάει χαμένη. Πόσο μάλλον όταν έρευνα της Action Aid διαπίστωσε ότι το 85% (!) των Ελληνίδων έχει παρενοχληθεί σεξουαλικά στην εργασία.

Μπροστά στην ανάγκη να βγει αυτή η παθογένεια στο φως και να αποδοθεί δικαιοσύνη ώστε να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι πλέον «αποδεκτή» η παρενόχληση και η κακοποίηση η ActionAid ενώνει τις δυνάμεις της με το Women on Top και στέκονται στο πλευρό όλων των γυναικών που θέλουν αλλά δεν μπορούν οικονομικά να στηρίξουν μια τέτοια κίνηση. Αναλαμβάνουν λοιπόν, δωρεάν την παροχή νομικής συμβουλευτικής σε γυναίκες που έχουν παρενοχληθεί σεξουαλικά στην εργασία τους.

Η νέα υπηρεσία της ActionAid, «Speak Out», έρχεται να υποστηρίξει γυναίκες άνω των 18 ετών, που μένουν στην Ελλάδα και έχουν βιώσει σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία είτε αυτό συμβαίνει τώρα είτε έχει γίνει στο παρελθόν.

Η δωρεάν νομική συμβουλευτική περιλαμβάνει συζήτηση και από κοινού σχεδιασμό των επόμενων βημάτων για την προστασία και τη δικαίωση όσων έχουν υποστεί παρενοχλητικές συμπεριφορές.
Αφορά γυναίκες με σταθερή εργασία, γυναίκες που εργάζονται άτυπα, γυναίκες που έχουν παρενοχληθεί στο πλαίσιο μιας συνέντευξης, μιας συνάντησης, ενός επαγγελματικού ταξιδιού.

Μέσα από συνεδρίες εξ αποστάσεως, μέγιστης διάρκειας τριών ωρών συνολικά, οι εξειδικευμένοι δικηγόροι της ομάδας θα συμβουλεύουν για τις επιλογές που έχει και τις κινήσεις που μπορεί να κάνει κάθε γυναίκα που αποφασίσει να ζητήσει υποστήριξη. Η νέα υπηρεσία θα αναλαμβάνει επίσης ανά περίπτωση και τη διαμεσολάβηση ή την εκπροσώπηση της υπόθεσης ενώπιον της δικαιοσύνης.

Καμία γυναίκα δεν είναι η μόνη και καμία δεν πρέπει να είναι μόνη. Όποια γυναίκα ενδιαφέρεται μπορεί να βρει περισσότερες πληροφορίες στο https://speakout.actionaid.gr/ .