Τα τελευταία χρόνια, ο δυτικός πολιτισμός κατακλύζεται από νέες εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους που έχουν τις ρίζες τους στις αρχαίες φιλοσοφίες της Ανατολής.
Οι θεραπευτικοί κρύσταλλοι και οι ημιπολύτιμοι λίθοι, είναι μια τέτοια περίπτωση. Χρησιμοποιούνταν εδώ και χιλιετίες ως πηγή θεραπευτικής ενέργειας από αρχαίους πολιτισμούς όπως οι Μάγια, οι Αιγύπτιοι, οι Σουμέριοι και αργότερα οι κινέζοι οι οποίοι πίστευαν ότι ευθυγραμμίζουν, καθαρίζουν και εξαγνίζουν την ενέργεια που βρίσκεται γύρω τους.

Σε εκείνους τους πολιτισμούς οι θεραπευτικές ιδιότητές τους δεν προκαλούσαν αμφιβολίες και αμφισβητήσεις όπως αρκετά συχνά συμβαίνει σήμερα.
Παρότι ο σύγχρονος άνθρωπος παραμένει πιστός σε θρησκευτικές νουθεσίες, αδυνατεί να κατανοήσει διαφορετικές φιλοσοφίες και κουλτούρες. Του είναι πιο εύκολο να αποδεχθεί μια επιστημονική εξήγηση που οδηγεί σε φαρμακευτικές ουσίες για να θεραπεύσει ακόμη και τα πιο απλά συμπτώματα ενός πονοκεφάλου, από το να δεχθεί ένα βότανο ή έναν κρύσταλλο.

Πόσο ηθική όμως είναι η ιστορία που περιβάλλει τους θεραπευτικούς κρυστάλλους και πόσο θεραπευτικοί είναι πραγματικά;

esi-pisteueis-sti-dinami-ton-kristallon-4

H Heather Askinosie, ιδρύτρια του Energy Muse μιλώντας στο Oprah Magazine υποστηρίζει ότι οι κρύσταλλοι έχουν απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες όταν χρησιμοποιηθούν σωστά. Όταν δηλαδή «καθαριστούν» από την ενέργεια όλων όσων τους άγγιξαν πριν καταλήξουν στα χέρια αυτού που θα τους χρησιμοποιήσει.

Οι κρύσταλλοι επεμβαίνουν στην ενέργεια που καλύπτει τα πάντα στο σύμπαν. Από τα άψυχα ως τα έμψυχα όλα διαθέτουν τη δική τους ενέργεια. Οι άνθρωποι δε, είμαστε φτιαγμένοι από την ίδια ενέργεια με αυτή των κρυστάλλων γεγονός που κάνει τους κρυστάλλους να εναρμονίζονται με την πνευματική και ψυχική μας ενέργεια.
Όταν οι κρύσταλλοι τοποθετούνται πάνω στο ανθρώπινο σώμα, σε συγκεκριμένα σημεία, λειτουργούν σαν τον μαγνήτη έλκοντας και απωθώντας την θετική και την αρνητική ενέργεια αντίστοιχα.

Με τον τρόπο αυτό μπορούν να προωθήσουν ενέργεια στο σώμα, στο μυαλό ή στο πνεύμα μέσω επαγωγής συχνοτήτων συντονισμού. Αυτό είναι παρόμοιο με τον τρόπο που λειτουργεί η ηλεκτρική ενέργεια κατευθύνοντας και μεταφέροντας ενέργεια σε ένα αντικείμενο. Με αυτό τον τρόπο καθαρίζουν την ενέργεια, χαρίζουν ευεξία και θεραπευτικές ιδιότητες στο σώμα και στο μυαλό.

esi-pisteueis-sti-dinami-ton-kristallon-3

Παρότι η κλασική ιατρική δεν αναγνωρίζει τις ιδιότητες αυτές και δεν υπάρχει επιστημονική έρευνα που να τις επιβεβαιώνει, χιλιάδες άνθρωποι που έχουν αναφερθεί στις αλλαγές που έχουν φέρει στην καθημερινότητα τους οι κρύσταλλοι. Αναφέρουν ακόμη και αλλαγή στην ψυχοσύνθεση τους καθώς είναι πιο ήρεμοι και πιο αποδοτικοί στη δουλειά τους. Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν ότι οι κρύσταλλοι τους έφεραν τύχη.

Στις ΗΠΑ η ζήτηση για κρυστάλλους έχει διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια με τους διάσημους να «ορκίζονται» για τις ιδιότητές τους αν και η Gwineth Paltrow που πουλά κρυστάλλους από το site της Goop, βρέθηκε αντιμέτωπη με μια δικαστική αγωγή για τις εκτιμήσεις της σχετικά με τις έντονες πνευματικές ιδιότητες των κρυστάλλων..
Παρόλα αυτά έρευνα του Pew Research Center, έδειξε ότι πάνω από το 60% των ενηλίκων των ΗΠΑ κατέχουν τουλάχιστον μία πεποίθηση «νέας ηλικίας», όπως χαρακτηρίζεται η πίστη σε θεραπείες ενέργειας ενώ το 42% να αναγνωρίζει τη δύναμη των κρυστάλλων.

Πολύτιμοι λίθοι και κρύσταλλοι

Οι πιο γνωστοί κρύσταλλοι είναι ο λευκός Χαλαζίας, η Φεγγαρόπετρα, ο Σεληνίτης που θεωρούνται απορροφητικοί της ενέργειας και χρησιμοποιούνται στις πρακτικές διαλογισμού επειδή καθαρίζουν και ηρεμούν το μυαλό.
Το μάτι της τίγρης, το απολιθωμένο ξύλο, ο Αλίτης είναι καφέ θεραπευτικοί κρύσταλλοι που θεωρούνται καθοδηγητές που προστατεύουν και καθαρίζουν τον δρόμο. Χρησιμοποιούνται για νέα ξεκινήματα στην εργασία και τις σχέσεις.
Το ρουμπινί, ο Λυχνίτης και ο Ίασπις είναι οι κόκκινοι κρύσταλλοι που έχουν μεγάλη ενέργεια. Το κόκκινο καλεί ξαφνικά κύματα ενέργειας για ένα γρήγορο ανέβασμα της ψυχολογίας.

Το Κεχριμπάρι των κομπολογιών, το Θείο και ο Μοκαΐτης, οι κίτρινοι πολύτιμοι λίθοι είναι σπουδαίοι για την αναδιοργάνωση των ενεργειακών μοτίβων όταν θέλετε καθαρό μυαλό για ανασυγκρότηση.
Οι πράσινοι κρύσταλλοι όπως Νεφρίτης, Σμαράγδι, Μαλαχίτης χρησιμοποιούνται για φυσική θεραπεία λόγω των ισορροπημένων ιδιοτήτων τους.
Οι πράσινοι λίθοι δεν ξεφορτώνονται την αρνητική ενέργεια. Αντιθέτως, πάνε την ζυγαριά στη σωστή κατεύθυνση, ανακατευθύνοντας την ροή της ενέργειας και εξισορροπώντας την.

Το άγνωστο είναι συχνά και ακατανόητο. Όλες αυτές οι αρχαίες ή νεότερες φιλοσοφίες βασίζονται ουσιαστικά σε ένα κοινό χαρακτηριστικό. Τη δύναμη της ανθρώπινης ενέργειας και αυτή είναι αναμφισβήτητη. Το πως θα την ανακαλύψουμε μέσα μας και θα τη χρησιμοποιήσουμε, ξεκινά και τελειώνει στη φιλοσοφία ζωής μας.