Αν και το πράσινο στο σπίτι δίνει μια αίσθηση ευημερίας και ζωντάνιας, υπάρχουν ορισμένα φυτά που δεν ενδείκνυται να τα έχεις μέσα στο σπίτι σου σύμφωνα με το Φενγκ Σούι. Ποια είναι αυτά;

Σίγουρα θα έχεις ακούσει για τους κάκτους, τα αγκάθια και οι αιχμές των οποίων συμβολίζουν την κακουχία και τις δυσκολίες. Γενικότερα τα αγκαθωτά φυτά θεωρείται ότι εντείνουν το άγχος και τις οικονομικές δυσκολίες, οπότε καλό θα ήταν να αποφύγεις να τα βάλεις μέσα στο σπίτι σου.

fita-kalo-na-min-exeis-spiti-sou-2

Επίσης, τα ψεύτικα φυτά και λουλούδια θεωρούνται κακοτυχία. Επειδή δεν είναι ζωντανά, σκονίζονται και λερώνονται εύκολα και αυτό επηρεάζει αρνητικά την ενέργεια στον χώρο σου. Οπότε καλό θα είναι να τα αποφύγεις και να τα αντικαταστάσεις με ζωντανά φυτά, ειδικά τώρα που το καλοκαίρι είναι προ των πυλών.

Εναλλακτικά θα μπορούσες να έχεις στο σπίτι σου ένα bonsai, που συμβολίζει καλή τύχη και ευημερία, σύμφωνα με τους Ιάπωνες. Τα bonsai μπορείς να τα βάλεις σε όποιο δωμάτιο θέλεις, αρκεί να τα βλέπει λίγο ο ήλιος και να έχουν λίγο αέρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συνήθως χρειάζονται λίγο πότισμα, μια φορά τη βδομάδα, οπότε δεν είναι κάτι που πρέπει να έχεις συνέχεια στο μυαλό σου.

fita-kalo-na-min-exeis-spiti-sou-3

Διάλεξε φυτά που προσελκύουν θετική ενέργεια και βάλε το πράσινο στο σπίτι σου, στα μπαλκόνια σου, στον κήπο σου ή στους εσωτερικούς σου χώρους. Τα φυτά βοηθούν πολύ στην ψυχολογία και χαρίζουν ηρεμία στην ψυχή!

fita-kalo-na-min-exeis-spiti-sou-4