Αν η μόδα είναι το πάθος σου η Metropolitan Museum of Art (The Met) της Νέας Υόρκης σε καλεί σ’ ένα virtual tour στη μόδα από τη δεκαετία του 1870 ως και σήμερα.
Με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων της, παρουσιάζει την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ., την έκθεση «Sunday at the Met – About Time: Fashion and Duration» που κάνει μια ενδιαφέρουσα αναδρομή στη μόδα του τελευταίου ένα και μισού αιώνα.

Χρησιμοποιώντας την έννοια του la durée (διάρκεια) του Henri Bergson, εξερευνά πώς η τάση στα ρούχα ταυτίζεται και αντιπροσωπεύει συγκεκριμένες εποχές και συνδέει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Η έκθεση παρουσιάζεται σε δύο γκαλερί που έχουν την όψη τεράστιου ρολογιού όπου κάθε λεπτό του χρόνου, εμφανίζεται και ένα ζευγάρι ενδυμάτων που ταυτίζει το παρελθόν με το παρόν.
Το μαύρο μεταξωτό φόρεμα σε πριγκιπική γραμμή από τα τέλη της δεκαετίας του 1870 συνδυάζεται με τη φούστα “Bumster” του Alexander McQueen του 1995, ενώ ένα μαύρο σατέν φόρεμα με τεράστια μανίκια leg-o’-mutton από τα μέσα της δεκαετίας του 1890 συνοδεύεται από ένα Comme des Garçons σύνολο του 2004.
Η επιλογή των ρούχων που περνούν μέσα στο χρόνο έχει γίνει με βάση το σχήμα, το μοτίβο, το υλικού και την τεχνική τους.

Όλα τα ρούχα είναι μαύρα για να τονίσουν τις αλλαγές που έχουν επέλθει στη σιλουέτα των γυναικών μέσα στα χρόνια. Η μόνη διαφορά είναι το τελευταίο ένδυμα, ένα λευκό φόρεμα από τη συλλογή υψηλής ραπτικής Viktor & Rolf για την άνοιξη / καλοκαίρι του 2020, φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά που είναι το μήνυμα για το μέλλον της μόδας που πλέον, καλείται να δώσει έμφαση στην κοινότητα, τη συνεργασία και τη βιωσιμότητα.
Για να παρακολουθήσεις την virtual έκθεση μπες εδώ και δες τις λεπτομέρειες, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.