Τώρα που «άνοιξε» ο καιρός το μπαλκόνι και ο κήπος είναι η προέκταση του σπιτιού. Οι μπαλκονόπορτες ανοίγουν διάπλατες και η ζωή μεταφέρεται στους εξωτερικούς χώρους που γεμίζουν χρώματα από πολύχρωμα ριχτάρια και άνετα μαξιλάρια και αρώματα από τα φρεσκοφυτεμένα λουλούδια.

Η διακόσμηση μπαλκονιών και κήπων έχει γίνει τελευταία ισάξια των εσωτερικών χώρων των σπιτιών.

Τα ξύλινα πατώματα, ειδικά για εξωτερικούς χώρους είναι πολύ διαδεδομένα και μπορούν να αλλάξουν ριζικά την εικόνα του μπαλκονιού ή του κήπου σου.

Αν οι εξωτερικοί σου χώροι είναι προστατευμένοι από τέντες ή πέργκολες μπορείς να βάλεις ακόμη και χαλάκια ανάμεσα στον αναπαυτικό σου καναπέ ή το τραπέζι και να κάνεις τον χώρο πιο «ζεστό».

Τα ριχτάρια και τα τραπεζομάντηλα είναι ένας οικονομικός τρόπος για να ανανεώνεις την εικόνα του μπαλκονιού σου. Προτίμησε έντονα και χαρούμενα χρώματα που μαζί με τα λουλούδια της άνοιξης σε μικρά γλαστράκια πάνω στα τραπέζια, θα δημιουργήσουν μια όμορφη γωνιά στο μπαλκόνι για τον πρωινό σου καφέ ή τις επισκέψεις φίλων.

Στα μαγαζιά, στα είδη κήπου θα βρεις υπέροχες κρεμαστές πολυθρόνες και αιώρες, μεγάλες ομπρέλες που μπορούν να δημιουργήσουν μια ωραία δροσερή σκιά εάν δεν έχεις τέντες και φωτιστικά για εξωτερικούς χώρους, που μπορούν να  μεταμορφώσουν το χώρο σου.

Σιδερένια, ξύλινα ή μπαμπού απ’  ότι υλικό κι αν είναι τα έπιπλα σου με τα κατάλληλα υφάσματα μπορούν να δημιουργήσουν την ατμόσφαιρα που σου αρέσει. Βάλε όμορφα αρωματικά κεριά μέσα σε φαναράκια ή γυάλινα βάζα, πάρε το αγαπημένο σου βιβλίο και καλή ξεκούραση!