Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια χάνουν κάθε χρόνο οι μεγάλοι οίκοι μόδας από τις εντυπωσιακά πετυχημένες απομιμήσεις των προϊόντων τους που κυκλοφορούν ανά τον κόσμο. Πανάκριβες τσάντες, ρούχα και παπούτσια Louis Vuitton, Prada, Gucci, Bulgari, Cartier και πολλά ακόμη πωλούνται σε όλο τον κόσμο στο 1/10 του κόστους απλά γιατί είναι «απομιμήσεις».

Το παράδοξο είναι, ότι πολλές από τις luxury απομιμήσεις κατασκευάζονται στα ίδια εργοστάσια σε Κίνα, Ταιβάν, Ινδία ή Μπαγκλαντές με τα πρωτότυπα προΐόντα με μόνη διαφορά, ότι δεν έχουν την αυθεντική σφραγίδα των μεγάλων brand καθώς τα χρήματα πηγαίνουν σε άλλες τσέπες!
Ωστόσο η χασούρα είναι τόσο μεγάλη, που τα luxury brands συσπειρώθηκαν για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο των «απομιμήσεων» με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

luxury-tsantes-megalon-oikon-2

Οι οίκοι του ομίλου LVMH, Prada, Bulgari, Cartier, Hublot, και Cartier χρησιμοποιούν ήδη το Aura blockchain Consortium μέσω του οποίου ο καταναλωτής ελέγχει εάν το προϊόν που αγόρασε είναι αυθεντικό, την ποιότητα του και τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο.

Οι απομιμήσεις αυτών των luxury προϊόντων δεν πωλούνται μόνο στους δρόμους, όπου τουλάχιστον γνωρίζεις ότι αυτό που αγοράζεις δεν είναι γνήσιο, αλλά και σε ακριβά μαγαζιά ανά τον κόσμο όπου αγοράζονται πολύ καλές απομιμήσεις προϊόντων και πωλούνται ως αυθεντικά.

Μ’ αυτή την τεχνολογία δεν κερδίζουν μόνο τα μεγάλα brands, αλλά κι εσύ ,που ίσως έχεις αγοράσει μια πανάκριβη τσάντα, παπούτσια ή ρούχα μεγάλων σχεδιαστών που τελικά δεν είναι τόσο αυθεντικά όσο νομίζεις!