Διάφανες δημιουργίες που παίρνουν τρισδιάστατες μορφές και σχηματίζουν πολύχρωμα κοράλλια του βυθού, είναι τα μοναδικά κοσμήματα της Γιαπωνέζας σχεδιάστριας Mariko Kusumoto.
Μια ιδιαίτερη καλλιτέχνιδα που χρησιμοποιεί διάφανα υφάσματα από πολυεστέρα, τα οποία μετατρέπει μέσω της θερμότητας σε ντελικάτα αλλά εντυπωσιακά κοσμήματα στα οποία δίνει τη μορφή κοραλλιών, σχημάτων ή μικρών μπαλονιών μέσα στα οποία «κρύβονται» παιδικά παιχνίδια σε έντονα χρώματα.

Τον Ιανουάριο του 2019, μαγεμένος από τις δημιουργίες της Kusumoto , ο διάσημος Jean Paul Gaultier πλαισίωσε τις δημιουργίες του στην επίδειξη μόδας υψηλής ραπτικής στο Παρίσι με τις διάφανες δημιουργίες της.
Τα κοσμήματα της Kusumoto προκύπτουν από τη δυναμική των ίδιων των υφασμάτων τα οποία παίρνουν την τελική τους μορφή στα χέρια της, μέσα από μια τεχνική ρύθμισης της θερμότητας.
Το ύφασμα «παραμορφώνεται» και παίρνει νέα ταυτότητα μέσω της αναμόρφωσής του σε τρισδιάστατα σχέδια κάνοντας τα κοσμήματα μοναδικά.

Η Γιαπωνέζα σχεδιάστρια, που ζει τα τελευταία χρόνια στη Μασαχουσέτη έχει βραβευτεί για τις πρωτότυπες δημιουργίες της, ενώ δεν σταματά να πειραματίζεται με υλικά και τεχνικές γεγονός που την έχει κάνει μια από τις σημαντικότερες σχεδιάστριες κοσμημάτων της γενιάς της.
Έργα της εκθέτονται σε μόνιμη βάση στο Μουσείο Fine Arts της Βοστώνης, το Swiss National Museum, το Racine Art Museum και στο Μουσείο Morikami and Japanese Gardens, στη Φλόριντα.

Mεγάλα και επιβλητικά κολιέ που αγκαλιάζουν το μπούστο, σκουλαρίκια, καρφίτσες και βραχιόλια που συνδυάζουν τα έντονα χρώματα με μια παιχνιδιάρικη διάθεση, σχεδόν παιδική!

Μπορείς να δεις όλες τις δημιουργίες της Mariko Kusumoto στο site της.