Παιδί της διπλανής πόρτας η Πολυξένη, η ηρωίδα στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Πένυ Παπαδάκη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, μεγαλώνει χωρίς αγάπη, απόρριψη και ψέμα. Ποιος ξέρει άραγε τα μυστικά κάθε σπιτιού; Παρακολουθούμε τη δύσκολη πορεία μέχρι την ενηλικίωση και ανακαλύπτουμε μαζί της αλήθειες και σιωπές, λάθη και επιλογές άλλων. Θέλει δύναμη και όραμα να διεκδικήσεις την ζωή σου!

Ένα μωρό γεννιέται ορφανό και γίνεται αντικείμενο συναλλαγής. Ο κοινωνικός κύκλος δεν επιτρέπει σκάνδαλα. Αυτά καλύπτονται με χρήματα. Στην αρχή φαίνεται εύκολο για όσους δεν τρέφουν συναισθήματα, αλλά προδίδονται υπό το βάρος των ενοχών τους. Κάποιοι μετανιώνουν και ζητούν συγνώμη. Άλλοι παραμένουν αμετανόητοι με την κακία και το μίσος να κυριεύει την ψυχή τους και τις πράξεις τους.

Η Ασημίνα δημιούργησε μια πλεκτάνη σε βάρος ενός παιδιού εξαπατώντας τους πάντες πιστεύοντας ότι η αλήθεια δεν θα φανερωθεί. Στις σελίδες του βιβλίου αποτυπώνονται με γλαφυρό τρόπο η νοοτροπία, οι σκέψεις και οι αδυναμίες αυτών που έπαιξαν ρόλο στην ζωή της Πολυξένης.

Διαβάζοντας το ίσως ανακαλύψεις κάποιον που έπαιξε ρόλο και στην δική σου ζωή!