Μέρα γιορτής η σημερινή με το φαγητό να είναι σε πρώτο πλάνο. Σούβλες έχουν στηθεί σε κήπους, αγρούς και μπαλκόνια με τα πασχαλινά εδέσματα να ξεροψήνονται και το τραπέζι να στρώνεται για να αποθεώσει την κρεατοφαγία. Πριν σκεφτείς «τι θέλει σήμερα αυτή και μας μιλάει για διατροφή» (που θα συμφωνήσω μαζί σου!) σκέψου μόνο, ότι σε περίπτωση που σήμερα το απόγευμα, μετά το λουκούλλειο γεύμα, νιώσεις λίγο «βαριά» έχεις τρόπους να το αντιμετωπίσεις.

Λεμόνι και νερό

aples-idees-apallagi-toxines-pasxalinou-trapeziou-1

Είναι ο συνδυασμός της απόλυτης αποτοξίνωσης. Μετά από ένα λιπαρό γεύμα πιές πολύ νερό, κατά προτίμηση με μισό λεμόνι στημένο και θα νιώσει αμέσως την ευεργετική του δράση. Το λεμόνι θα εξουδετερώσει τις τοξίνες και θα βοηθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο μαϊντανός πάει με όλα

aples-idees-apallagi-toxines-pasxalinou-trapeziou-2

Ο μαϊντανός έχει εντυπωσιακές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην ισορροπία των πολύ λιπαρών γευμάτων. Έχει πανίσχυρες διουρητικές ιδιότητες και βοηθά στη καλή λειτουργία των νεφρών από τα οποία αποβάλλονται οι τοξίνες. Πρόσθεσε τον ωμό σε σαλάτες και σε γεύματα ενώ μπορείς να βάλεις νερό σε μια κανάτα με λίγες φέτες αγγουριού και μαϊντανό και θα είναι ένα εξαιρετικό δροσιστικό «κοκτέιλ».

Μείωσε το αλάτι

aples-idees-apallagi-toxines-pasxalinou-trapeziou-3

Τα γεύματα των ημερών έχουν μια υπερβολή στο αλάτι, το οποίο όμως συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό μετά να νιώθεις πρησμένη. Όμως, μπορείς να αντικαταστήσεις το πολύ αλάτι στο μαγείρεμα με περισσότερα μπαχαρικά και βότανα όπως τσίλι, κόλιανδρο, βασιλικό, θυμάρι και φυσικά μαϊντανό .

Μικρές αλλά ίσως χρήσιμες ιδέες για να ευχαριστηθείς το πασχαλινό τραπέζι χωρίς να επιβαρύνεις την υγεία σου!