Αν σου αρέσουν τα μυστήρια, η εξιχνίαση φόνων, παλιά μυστικά που έρχονται στο φως και αναστατώνουν τις ζωές όσων πίστευαν ότι τα είχαν καλά κρυμμένα, τότε το Sherwood είναι ιδανική πρόταση για σένα.

Μια μίνι σειρά 6 επεισοδίων του BBC που διαδραματίζεται στην ευρύτερη περιοχή του Nottingham στην Αγγλία σε μια εποχή κοινωνικών αναταράξεων. Τότε που τα εργατικά σωματεία είχαν δύναμη και μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο για το μέλλον των μελών τους, στη συγκεκριμένη περίπτωση των ανθρακωρύχων.

Τότε που οι ανθρακωρύχοι διαμαρτύρονταν για το κλείσιμο των ορυχείων και τις περικοπές των μισθών τους και αστυνομικοί από όλη την χώρα στέλνονταν στα σημεία αυτά για να τους πολεμήσουν και να βοηθήσουν τους «απεργοσπάστες» να συνεχίσουν να εργάζονται στα ορυχεία. Κινήσεις που ενέκρινε και η πρωθυπουργός εκείνων των χρόνων, Μάργκαρετ Θάτσερ.

Απεργίες, διαδηλώσεις και μυστικοί πράκτορες που προσπαθούσαν να διεισδύσουν στις οργανώσεις των ανθρακωρύχων στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Δύο φόνοι ταράζουν ξαφνικά την ήρεμη κοινότητα του μικρού χωριού κοντά στο δάσος του Sherwood (του ξακουστού δάσους του Ρομπέν των Δασών) και ένας επιθεωρητής της τοπικής αστυνομίας, ο Ίαν Σεν Κλερ, αναλαμβάνει δράση για να βρει τους ενόχους. Στη διάρκεια των ερευνών λαμβάνει μέρος και ο Κέβιν Σόλσμπερι, ένας αστυνομικός από την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, ο οποίος γνώριζε στο παρελθόν τον Ίαν.

Οι ζωές των κατοίκων της πόλης μπαίνουν στο μικροσκόπιο και παλιά μυστικά αρχίζουν να αναδύονται. Το παρελθόν των κατοίκων αρχίζει να ερευνάται και σχέσεις κλονίζονται. Πόσο όμως συνδεδεμένο είναι το παρελθόν αυτής της κοινότητας με το μέλλον;

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από 2 φόνους που έγιναν στο Ashfield στην περιοχή του Nottingham το 2004 και τα ανθρωποκυνηγητά για να πιάσουν τους φυγάδες ήταν τα μεγαλύτερα που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.