Υπάρχουν κάποιες χώρες, που δυστυχώς μέχρι και σήμερα, η αξία της ανθρώπινης ζωής έχει μηδαμινή αξία. Η βιαιότητα και ο θάνατος είναι μέρος μιας καθημερινότητας και οι άνθρωποι μοιάζουν με πιόνια σε μια σκακιέρα που δεν έχουν λόγο και βούληση.

Η νέα μίνι σειρά του Netflix «Somos», που σημαίνει «Είμαστε», αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν σε μια μικρή πόλη του Μεξικού, το Allende, κοντά στα σύνορα, το 2011. Μια ιστορία συγκινητική, ανθρώπινη και ρεαλιστική για τη ζωή ορισμένων ανθρώπων.

Μπορεί να πιστεύουμε ή να θέλουμε να πιστέψουμε ότι τέτοιες καταστάσεις είναι φανταστικές και δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα, μερικές φορές όμως είναι άκρως αληθινές. Η πραγματικότητα των καρτέλ και των εμπόρων ναρκωτικών είναι αληθινή και είναι μια πραγματικότητα που επηρεάζει, έστω και έμμεσα, τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων σ’ όλα τα μέρη του πλανήτη.

Γιατί τα ναρκωτικά είναι εξάρτηση και βύθιση σ’ έναν κόσμο δίχως γυρισμό. Και δυστυχώς τα ναρκωτικά υπάρχουν και διοχετεύονται παντού, όχι μόνο στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Είναι ένας κόσμος, ιδιαίτερος, με τους δικούς του νόμους και κανόνες, που δεν σέβεται τίποτα άλλο εκτός από το χρήμα. Είναι μια μάστιγα που πλήττει όλο και περισσότερους ανθρώπους. Στον κόσμο αυτόν αθώοι δεν υπάρχουν, όλοι είναι αναλώσιμοι.

Μέσα από αυτή τη μίνι σειρά βλέπουμε την ανεκτικότητα των εκάστοτε αρχών στο έγκλημα και την παρανομία, τις προσπάθειες ορισμένων ανθρώπων να κάνουν το σωστό, που δυστυχώς όμως πέφτουν στο κενό, και τη διπλοπροσωπία των ανθρώπων.

Μια σειρά που σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσεις στον ελεύθερο χρόνο σου!