Αν έχεις μικρά παιδιά και αναρωτιέσαι πώς θα μπορούσες να τα απασχολήσεις δημιουργικά, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο έχει οργανώσει 2 πολύ ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δράσεις για τους μικρούς μας φίλους. Δράσεις που ενισχύουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών!

Η πρώτη καλοκαιρινή εκπαιδευτική δράση αφορά το «Αρχαίο Παιχνίδι» και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, την Τετάρτη 7 Ιουλίου και την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021.

Οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν τα αρχαία παιχνίδια μέσα από μια ευχάριστη περιήγηση στον «Κόσμο του Παιδιού» της μόνιμης έκθεσης και μέσω απτικής επαφής με αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών. Τέλος, θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι κατασκευάζοντας τo δικό τους αρχαίο παιχνίδι εμπνεόμενα από τα σχετικά εκθέματα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών. Η ώρα διεξαγωγής είναι 11:00 – 12:30 και ο αριθμός των παιδιών που συμμετέχουν ανά πρόγραμμα είναι 8.

Η δεύτερη εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Ποτήρι, ποτηράκι μου… σε βρίσκω στο Μουσείο» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 και 19 Ιουλίου καθώς και την Πέμπτη 15 και 22 Ιουλίου 2021.

Τα παιδιά θα μάθουν για τα αγγεία του ποτού των αρχαίων και με την καθοδήγηση αρχαιολόγου του Μουσείου θα αναζητήσουν τα σχετικά εκθέματα στη Συλλογή Αγγείων. Θα συλλέξουν πληροφορίες για αυτά και θα αγγίξουν αντίγραφα αρχαίων αγγείων. Επίσης, θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι με την καθοδήγηση της ζωγράφου του Μουσείου δημιουργώντας το δικό τους χάρτινο αγγείο, εμπνευσμένο από τα εκθέματα που ανακάλυψαν.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 11 ετών. Η ώρα διεξαγωγής είναι 11:00 – 12:30 και ο αριθμός των παιδιών που συμμετέχουν ανά πρόγραμμα είναι 8.

Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις παρέχονται δωρεάν. Είναι απαραίτητη όμως η τηλεφωνική συνεννόηση για την κράτηση θέσεων. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 213 214 4856 & 213 214 4889 και το email για πληροφορίες είναι eam@culture.gr.

Όμορφες δράσεις πολιτισμού στην πόλη που αξίζει να υποστηρίξουμε!