Τα καλοσχεδιασμένα φρύδια δίνουν ένταση και βάθος στο βλέμμα και κάνουν τη ματιά σου ακαταμάχητη. Αυτό όμως προϋποθέτει να έχουν το σωστό σχήμα ανάλογα με το πρόσωπό σου.

Το τι επιτάσσει η μόδα δεν είναι πάντα καλός σύμβουλος. Δεν είναι καλή ιδέα να έχεις πλούσια φρύδια επειδή είναι στη μόδα ή να προτιμάς τα λεπτά καμπυλωτά που κυριαρχούσαν πριν από μερικά χρόνια. 

Άλλωστε όλοι οι make up artists συμφωνούν στο ότι το σχήμα των φρυδιών καθορίζεται από το σχήμα του προσώπου, γι’ αυτό εάν είσαι στη διαδικασία να αλλάξεις, να βελτιώσεις ή να κάνεις tattoo στα φρύδια σου επέλεξε το σχήμα που σου ταιριάζει. 

Εάν το πρόσωπό σου είναι οβάλ είσαι από τις τυχερές καθώς σου ταιριάζουν σχεδόν όλα τα σχήματα. Στην περίπτωση αυτή φτιάξε ένα σχήμα που να ακολουθεί μια ανοδική πορεία παράλληλα με το σχήμα των ματιών σου με απαλή γωνία στο τόξο. 

Το στρογγυλό πρόσωπο δεν έχει γωνίες γι’ αυτό είναι ιδανικό να προσθέσεις εσύ γωνίες ώστε να δείχνει το πρόσωπο πιο μακρύ ώστε να μην  στρογγυλεύει περισσότερο. 

ginaikes-fridia-3

Διάλεξε ένα σχήμα με τόξο προς το τέλος του ματιού, μακριά από την μύτη, για να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση ενός πιο ισορροπημένου προσώπου. Μην καταφύγεις στα  καμπυλωτά σχέδια γιατί θα κάνουν το πρόσωπο σου πιο στρογγυλό. 

Σ’ ένα τετράγωνο σχήμα προσώπου με έντονες γωνίες στο πηγούνι ο στόχος είναι ακριβώς ο αντίθετος. Διάλεξε ένα καμπυλωτό, στρογγυλό σχήμα φρυδιών που θα απαλύνει το σχήμα του προσώπου και θα γλυκάνει. 

Σ’ ένα πολύ μακρόστενο πρόσωπο στόχος είναι να το κάνεις να δείχνει πιο στρογγυλό. Προτίμησε λοιπόν τις γωνίες, οι οποίες τείνουν να κάνουν το πρόσωπο να μακραίνει. Επέλεξε ένα σχήμα φρυδιών με ελάχιστη καμπύλη που θα προσθέσει μεγαλύτερη διάσταση στο πλάτος του προσώπου, μικραίνοντας την απόσταση ανάμεσα στο μέτωπο και το πηγούνι. 

Ότι σχήμα προσώπου κι αν έχεις σίγουρα μπορείς να πετύχεις όμορφα φρύδια. Μην ξεχνάς ότι αν χρειαστεί μπορείς να ζητήσεις και τη βοήθεια ενός ειδικού για να σε βοηθήσει με το καλύτερο σχήμα ανάλογα με το πρόσωπό σου.