Το Med Gala επέστρεψε στο Μανχάταν με τους διάσημους να φορούν τις υπερβολικές αλλά πάντα λαμπερές δημιουργίες μεγάλων οίκων, δίνοντας το παρόν στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης που έχει γίνει θεσμός εδώ και χρόνια. 

 Κι ενώ πάντα τα βλέμματα κλέβουν οι υπερβολικές στιλιστικές επιλογές των celebrities φέτος, εκτός από το «καυτό» φιλί της Τζένιφερ Λόπεζ και του Μπεν Άφλεκτ με τη μάσκα, αυτό που πραγματικά ξεχώρισε είναι η πολιτική δήλωση της Αμερικανίδας γερουσιαστή Alexandria Ocasio-Cortez. 

Η Δημοκρατική γερουσιαστής της Νέας Υόρκης παρευρέθηκε στο ετήσιο Met Gala στο Μανχάταν φορώντας ένα λευκό μακρύ  φόρεμα Brother Vellies της σχεδιάστριας Aurora James που έγραφε στο πίσω μέρος με κόκκινα γράμματα «φορολογήστε τους πλούσιους». 

«Είναι θέμα δικαιοσύνης και ισότητας που θα πρέπει να υπάρχει στο αμερικανικό φορολογικό σύστημά μας, και νομίζω ότι αυτή η συζήτηση είναι καιρός να ανοίξει» δήλωσε η Cortez η οποία θεωρείται από πολλούς ότι θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Αμερικής. 

Μια δήλωση που θεωρήθηκε ιδιαίτερα «δυνατή» καθώς διατυπώθηκε σε έναν θεσμό που στηρίζεται από μερικούς από τους πιο πλούσιους Αμερικανούς. 

Credits κεντρικής φωτογραφίας: Indepedent.co.uk