Η οικολογική συνείδηση αποδεικνύεται, δημιουργική όταν η βιομηχανία της μόδας «βάζει το χεράκι της» και αποφασίζει να ανοίξει νέους ενδιαφέροντες δρόμους.  

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Bulgari έδειξε την οικολογική της ευαισθησία χρησιμοποιώντας χιλιάδες ανακυκλώσιμα γυάλινα μπουκάλια για να δημιουργήσει την πρόσοψή της στο κατάστημα στην Σανγκάι μέσα στο εμπορικό κέντρο στο νούμερο 66 της Shanghai Plaza. 

Το αρχιτεκτονικό γραφείο που ανέλαβε την κατασκευή, εμπνεύστηκε από τα μοτίβα και τα διακοσμητικά γείσα του palazzo Bulgari στη Via Condotti στη Ρώμη,  τα οποία διαφοροποιήθηκαν στη Σανγκάι καθώς η πρόσοψη είναι συμπαγής και δεν έχει βιτρίνες. 

Η αρ ντεκό στη Σανγκάι αγκαλιάζει λεπτομέρειες από την Ασιατική κουλτούρα χρησιμοποιώντας το χρώμα του πράσινου νεφρίτη μιας από τις πιο πολύτιμες πέτρες της Κίνας. 

Όμως αντί για το πολύτιμο λίθο, χρησιμοποιήθηκαν κομμάτια από πράσινα και λευκά μπουκάλια τα οποία θρυμματίστηκαν και μετασχηματίστηκαν σε μεγάλα γυάλινα πάνελ που τοποθετήθηκαν ως βιτρίνα στην Bulgari. 

Ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα από τα πιο φτηνά υλικά, τα οποία κάτω από άλλες συνθήκες θα κατέληγαν σε κάδους ανακύκλωσης.   

Όμως ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η εικόνας τους το βράδυ, όπου η πρόσοψη εκπέμπει μια φωτεινή πράσινη λάμψη χάρη στον κρυφό φωτισμό που πλαισιώνει την πρόσοψη. 

Credits φωτογραφίας: Bulgari website