Μαζί με τα στερεότυπα που (ευτυχώς!) καταρρίπτονται από γενιά σε γενιά είναι και ο μύθος ότι η περιποίηση του δέρματος είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση! Σίγουρα, για εμάς τις γυναίκες είναι ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Όμως, γιατί να μην μοιραστούν και οι άνδρες τα προνόμια μιας καθημερινής περιποίησης, που θα τους κάνει να δείχνουν νεότεροι;

Η αλήθεια είναι ότι τα νεαρά αγόρια, είναι πιο δεκτικά σε μια τέτοια σκέψη, σε αντίθεση με τους 40αρηδες, 50άρηδες ή και μεγαλύτερους που αντιδρούν βασιζόμενοι σε αυτά τα στερεότυπα.

Κι εδώ μπαίνεις δυναμικά εσύ! αναγνώστρια μας. Ως σύζυγος, σύντροφος, ερωμένη, μπορείς να αλλάξεις σημαντικά την άποψη του ανθρώπου που έχεις στη ζωή σου. Άλλωστε ένας καθαρισμός προσώπου, μια ενυδατική ή η χρήση αντιηλιακού δεν τους κάνει λιγότερο άνδρες. Κι αν το ξέρουμε εμείς, μπορούν να το δεχθούν κι εκείνοι!

Η ανδρική επιδερμίδα παρουσιάζει αρκετές διαφορές από αυτή των γυναικών, γι’ αυτό χρειάζεται διαφορετική περιποίηση. Στους άνδρες οι σμηγματογόνοι αδένες είναι περισσότεροι, μεγαλύτεροι και παράγουν την διπλάσια ποσότητα σμήγματος, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να είναι πιο λιπαρό και ο πολλαπλασιασμός των βακτηρίων ευκολότερος. Επιπλέον, τα γένια ευνοούν τις μολύνσεις και την εμφάνιση σπυριών.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν στην αγορά δεκάδες προϊόντα στενευμένα στην ανδρική περιποίηση, που είναι κάτι παραπάνω από το κλασικό after save. Προϊόντα καθαρισμού, ενυδάτωση και κρέμες ματιών είναι τα βασικά στην ανδρική σειρά.

Εμείς οι γυναίκες γνωρίζουμε ότι όλα ξεκινούν από ένα καθαρό πρόσωπο. Το ίδιο ισχύει και για την ανδρική επιδερμίδα. Ακολουθεί η ενυδάτωση καθώς και το ανδρικό ώριμο δέρμα έχει ανάγκη την υγρασία που θα το ενυδατώσει και θα απαλύνει τις ρυτίδες, ενώ η χρήση αντιηλιακού δεν είναι προνόμιο μόνο των γυναικών.

Ο ήλιος αφήνει τις βλαβερές του συνέπειες και στα ανδρικά δέρματα, παρότι θεωρούνται πιο σκληρά. Ένα αντιηλιακό με δείκτη 30 είναι ιδανικό και για τους άνδρες. Άλλωστε τα νέα προϊόντα απορροφώνται γρήγορα και δεν αφήνουν γυαλάδα στο πρόσωπο.

Η απολέπιση κάνει θαύματα και στους άνδρες, που θα δουν την επιδερμίδα τους καθαρή και λαμπερή. Τέλος μια κρέμα ματιών, θα μειώσει τις ρυτίδες και θα κάνει το βλέμμα τους, πιο νεανικό.

Όπως θέλουν οι άνδρες να δείχνουμε νεότερες και πιο λαμπερές, άλλο τόσο θέλουμε κι εμείς ανθρώπους που προσέχουν τον εαυτό τους και θέλουν να δείχνουν νεότεροι και φρέσκοι. Κι αυτό μπορεί να ξεκινήσει από εμάς τις γυναίκες και να καταλήξει πάλι σε μας! Σκεφτείτε το…