Αυτές τις μέρες οι περισσότερες γυναίκες αναδιοργανώνουν τις ντουλάπες τους, μαζεύοντας τα χειμερινά τους ρούχα και βγάζοντας τα καλοκαιρινά.

Αλλαγή διάθεσης και γκαρνταρόμπας… Ένα μικρό μυστικό για να έχεις πάντα λειτουργικές ντουλάπες είναι να αποχωρίζεσαι ρούχα που δεν χρειάζεσαι πια.

Ειδικά ρούχα που έχεις να τα βάλεις πάνω από 3-4 χρόνια και το πιθανότερο είναι να μην τα ξαναβάλεις καλό θα ήταν να μην τα ξανατοποθετήσεις στα συρτάρια σου.

Εναλλακτικά μπορείς να τα δωρίσεις, είτε σε κάποια φίλη σου, σε κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο, σε κάποιον που τα έχει ανάγκη ή αν δεν ξέρεις που, μπορείς να απευθυνθείς σε κάποια οργάνωση που εξειδικεύεται σε δωρεές ρούχων σε άπορους. Υπάρχει πολύς κόσμος που έχει ανάγκη από ρούχα και θα εκτιμήσουν τη δωρεά σου.

Ρούχα που δεν είναι χαλασμένα καλό είναι να μην τα πετάς στα σκουπίδια αλλά να τα επαναχρησιμοποιείς, προωθώντας έτσι και την ανακύκλωση των ρούχων. Μια ενέργεια που αρχίζει να γίνεται γνωστή και στην χώρα μας. Στο εξωτερικό τέτοιες ενέργειες γίνονται εδώ και πολλά χρόνια και είναι πολύ διαδεδομένες, ευτυχώς όμως αρχίζουν να γίνονται και εδώ.

Υπάρχουν ήδη αρκετά μαγαζιά με επαναχρησιμοποιημένα ρούχα που κάποιος μπορεί να βρει πολλά είδη σε εμφανώς χαμηλότερες τιμές. Μερικά από τα μαγαζιά αυτά έχουν και επώνυμα είδη, επαναχρησιμοποιήσιμα, που μπορείς να βρεις φοβερές ευκαιρίες.

Δωρίζοντας ρούχα που δεν χρειάζεσαι, αδειάζεις χώρο στην ντουλάπα σου και ταυτόχρονα αφήνεις χώρο για ανανέωση. Χωρίς να το καταλαβαίνεις δίνεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να εφοδιαστεί με καινούργια φορέματα, φούστες, μπλούζες, παντελόνια που θα σου δώσουν ένα νέο στυλ και θα σε γεμίσουν αυτοπεποίθηση.

Γιατί όπως και να το κάνουμε τα ρούχα μας φτιάχνουν τη διάθεση! Δοκιμασε το κι εσύ, κι αντί να παραπονιέσαι για τον χώρο που δεν έχεις, δημιούργησε χώρο κι ανανεώσου.