Η Chanel διόρισε πριν λίγες μέρες την Leena Nair ως παγκόσμια διευθύνουσα σύμβουλο, αποκτώντας τη νεότερη και πρώτη γυναίκα διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας. Μετά την 30ετή θητεία της στον όμιλο καταναλωτικών αγαθών Unilever θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα στα τέλη Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με τους Financial Times .

Πρώην επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού η Leen Nair είναι υπέρμαχος της διαφορετικότητας και της ένταξης, μ’ ένα στυλ ηγεσίας που διέπεται από ενσυναίσθηση και ενσωμάτωση, όπως ανέφερε η ίδια στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Η Nair θα αντικαταστήσει τον Alain Wertheimer, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Chanel μαζί με τον αδελφό του Gérard και ανέλαβε τον ρόλο της Maureen Chiquet όταν εκείνη αποχώρησε από την εταιρεία το 2016 μετά από «διαφορές απόψεων σχετικά με τη στρατηγική κατεύθυνση».

Η ανακοίνωση της Chanel ανέφερε ότι η Nair και ο Wertheimer «θα διασφαλίσουν περαιτέρω τη μακροπρόθεσμη επιτυχία του οίκου. Η ίδια η Leena Nair έγραψε στο Twitter τον ενθουσιασμό της για το νέο ρόλο λίγο μετά την επισημοποίηση της κίνησης από τη Chanel.

Η Nair εντάχθηκε στην Unilever το 1992 και επέβλεψε περισσότερους από 150.000 υπαλλήλους σε περισσότερες από 100 χώρες ως παγκόσμια επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού. «Η Nair έχει δημιουργήσει μια παγκόσμια φήμη για προοδευτική και ανθρωποκεντρική ηγεσία, επιτυγχάνοντας σημαντικό επιχειρηματικό αντίκτυπο», ανέφερε η Chanel στην ανακοίνωσή της για την ανακοίνωση της πρόσληψης.

Τον Ιούνιο, ο οικονομικός διευθυντής της Chanel δήλωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να αυξήσει τα έσοδα κατά «διψήφιο ποσοστό» φέτος σε σύγκριση με τα προ της πανδημίας επίπεδα των 12,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως λόγω των καταναλωτών στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η πρόσληψή της σηματοδοτεί τον τρόπο με τον οποίο η Chanel λαμβάνει υπόψη της τη μεταβαλλόμενη ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της βιομηχανίας και τη σημασία των διαφορετικών προσλήψεων.

Ωραία παραδείγματα προς μίμηση…