Στο Εθνικό Θέατρο ανεβαίνει για πρώτη φορά το διαχρονικό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς «Λεωφορείο ο Πόθος», σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου. Ένα έργο στο οποίο η τρέλα έχει κυρίαρχο ρόλο καθώς οι πρωταγωνιστές αμφιταλαντεύονται μεταξύ πραγματικότητας και αυταπάτης.

Το έργο διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 1940 στη Νέα Ορλεάνη. Η Στέλλα και ο Στάνλεϊ Κοβάλσκι, δύο άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους – η Στέλλα κόρη μιας ξεπεσμένης αριστοκρατικής οικογένειας του Νότου, ο Στάνλεϊ ένας τραχύς Πολωνός μετανάστης δεύτερης γενιάς – ζουν έναν παθιασμένο έρωτα σε μια γοητευτικά παρηκμασμένη συνοικία της πόλης υπό τους μελαγχολικούς ήχους της τζαζ.

Αυτό μέχρι τη στιγμή που στο σπίτι τους φτάνει η Μπλανς Ντυμπουά, η αδελφή της Στέλλας. Η Μπλανς στις αποσκευές της φέρνει όλη την απελπισία της χαμένης ζωής της, τα οικογενειακά βάρη που την τσάκισαν, έναν εύθραυστο ψυχισμό που την κάνει να προτιμά να ζει στη φαντασία αντί στην οδυνηρή πραγματικότητα.

Η ματαίωση, η αποτυχία και ο χρόνος που περνά αδυσώπητα στοιχειώνουν το πολυδιάστατο έργο του Ουίλιαμς, που αντανακλά έναν σκληρό κόσμο ο οποίος αποβάλλει ή καταστρέφει όποιον δεν μπορεί να ενσωματωθεί.

leoforeion-o-pothos-2

Το έργο αυτό που γράφτηκε το 1947 καθιέρωσε τον Τενεσί Ουίλιαμς ως έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς του κόσμου. Έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Ethel Barrymore στη Νέα Υόρκη, σε σκηνοθεσία Ηλία Καζάν, κερδίζοντας το βραβείο Πούλιτζερ.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται από Τετάρτη ως Κυριακή, στο Κτίριο Τσίλλερ, στη σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» και θα διαρκέσουν έως τις 16 Ιανουαρίου 2021. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινάνε από 13 ευρώ και η προπώληση γίνεται από το site του θεάτρου καθώς και από τα πωλητήρια.

Μια πολύ ωραία θεατρική πρόταση που αξίζει να παρακολουθήσεις τις γιορτινές αυτές μέρες!

Credits φωτογραφιών: Εθνικό Θέατρο