Ημουν η Μιχάλ και δολοφονήθηκα από το σύζυγό μου. Το 2019 με δολοφόνησε ο άντρας μου, ο δολοφόνος Eliran Malul. Και σήμερα, αφού έχασα τη ζωή μου, σας καλώ να ακούσετε τη φωνή μου». 

Τις τελευταίες ημέρες κάνει το γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο «μαχαιριά» στην καρδιά όλων μας όπου η Μιχάλ Σέλα, μια 32χρονη Ισραηλινή που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου το 2019 από τον άνθρωπο που αγαπούσε μπροστά στα μάτια της κόρης τους, απέκτησε «φωνή» με τη βοήθεια της τεχνολογίας. 

Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης μια ομάδα ειδικών «επαναφέρει στη ζωή» πέντε γυναίκες θύματα γενοκτονίας οι οποίες αποκαλύπτουν τα τελευταία λεπτά της ζωής τους, που μόνο εκείνες μπορούν να περιγράψουν. 

Τα στιγμιότυπα έχουν δημιουργηθεί από φωτογραφίες των γυναικών πριν πεθάνουν, και με τη βοήθεια της τεχνολογίας «επανέρχονται» στη ζωή για να πουν την ιστορία τους μέσα από τις φωνές ηθοποιών. 

Το βίντεο είναι μέρος της εκστρατείας ενημέρωσης για την ενδοοικογενειακή βία στο Ισραήλ, το οποίο καλεί τις γυναίκες να προστατευτούν αλλά κυρίως να μιλήσουν για τον εφιάλτη που ζουν στο σπίτι τους. 

Ο δολοφόνος της Μιχάλ καταδικάστηκε πριν από λίγες ημέρες ενώ η οικογένεια της έχει δημιουργήσει ένα Ίδρυμα στη μνήμη της, για κακοποιημένες γυναίκες σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο θλιβερά απαράδεκτος αριθμός των γυναικών που δολοφονούνται μέσα στο σπίτι τους. 

Μια προσπάθεια που όλες οι γυναίκες οφείλουμε να στηρίξουμε για να προστατεύσουμε τις φίλες, τις αδερφές, τις κόρες μας. Εμάς τις ίδιες από την διεστραμμένη αντίληψη των ανδρών ότι έχουν δικαίωμα πάνω στο κορμί, την ψυχή και τη ζωή μας.    

Όλες εμάς τις γυναίκες, που γεννάμε και μεγαλώνουμε αυτούς τους άνδρες που τους κάνουμε συζύγους και πατεράδες. Στο δικό μας χέρι είναι να τους δώσουμε καλύτερες αξίες ώστε να σέβονται τις μάνες, τις γυναίκες και τις κόρες τους!