Πολλές γυναίκες από τα 40 και μετά αλλάζουν το στυλ τους και την άποψη τους για το ντύσιμο. Κάτι απόλυτα φυσιολογικό καθώς μαζί με τη σοφία των χρόνων που περνάνε, αλλάζει και η σχέση σου με τη μόδα. Ρούχα και παπούτσια που φόραγες νεότερη μπορεί να μην θέλεις να τα φοράς πια, ή να μην σου αρέσουν και να νιώθεις ότι δεν ταιριάζουν απόλυτα στο σώμα σου.

Συνήθως μετά τα 40 τα συναισθήματα της χαράς και του ενθουσιασμού μπλέκονται με το άγχος και τη σύγχυση, καθώς μπορεί να μην είσαι στο σημείο που φανταζόσουν σ’ αυτήν την ηλικία. Η επαγγελματική επιτυχία, ο γάμος, τα παιδιά, η ευτυχισμένη οικογένεια και η καλή οικονομική κατάσταση μπορεί να έχουν επιτευχθεί, μπορεί όμως κι όχι και τότε είναι που οι σκέψεις σε τρελαίνουν.

Και αν βάλεις στην εξίσωση και την προεμμηνόπαυση και τα αντίστοιχα, τότε η κατάσταση δεν καλυτερεύει. Είναι γεγονός ότι το σώμα σου αλλάζει μετά τα 40, ίσως αυξάνει το βάρος σου ή σημεία του σώματός σου που πριν ήταν μια χαρά, αρχίζουν να χαλαρώνουν. Αυτό όμως δεν πρέπει να επηρεάζει την αυτοπεποίθησή σου! Η θηλυκότητά σου δεν αλλάζει με λίγα κιλά παραπάνω, αντιθέτως μπορεί να σου προσθέσει και γοητεία.

Το να ζεις συνέχεια με το άγχος του να μην παχύνεις, να προσέχεις συνέχεια το φαγητό που καταναλώνεις και τις θερμίδες που παίρνεις, και μετά να τρέχεις στο γυμναστήριο για να τις κάψεις, περισσότερο άγχος θα σου φέρει παρά θα σε ηρεμήσει. Με το να προσπαθείς να είσαι συνέχεια «τέλεια», στα πρότυπα των άλλων, χάνεις τον εαυτό σου και χαλάς την ψυχολογία σου.

to-styl-beltionetai-me-tin-ilikia-2

Τι και αν δεν σου κάνει πια κανένα από τα ρούχα που έχεις στην ντουλάπα σου; Ευκαιρία για αλλαγή και ανανέωση! Αποδέξου τον εαυτό σου, τις ανάγκες σου και μην νιώθεις άσχημα για τις αλλαγές που έρχονται. Βρες ρούχα διαχρονικά που να σου αρέσουν και να χαίρεσαι που τα φοράς. Τόλμησε κάτι διαφορετικό. Επέλεξε ρούχα πρωτότυπα, σέξι, ξεχωριστά και μοναδικά για σένα.

Αν νιώθεις ότι κάποιο ρούχο σου, όπως ένα παντελόνι ή μια φούστα, χρειάζεται κάποια προσαρμογή, τότε πήγαινέ το σε μια μοδίστρα και κάνε τις απαραίτητες διορθώσεις που χρειάζονται για να το νιώθεις άνετο στο σώμα σου. Αλλιώς μπορείς να επιλέγεις μεγέθη one size που ταιριάζουν σ’ όλους τους σωματότυπους. Άσε τις ανασφάλειές σου στην άκρη και φόρεσε ότι σου αρέσει.

Είναι δύσκολο να απαλλαγείς από τα πρότυπα ομορφιάς που αναδεικνύονται συνεχώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα περιοδικά και στην τηλεόραση, είναι όμως απαραίτητο να προσπαθείς να απαλλαγείς από αυτά τα στερεότυπα για να είσαι ευτυχισμένη. Πάντα θα υπάρχουν νεότερες και πιο όμορφες γυναίκες γύρω σου, αυτό όμως δεν επηρεάζει τη δική σου ομορφιά. Δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης στην ομορφιά και η ζωή πάντα αλλάζει, δεν μένει ποτέ στάσιμη. Μαζί με όλες τις αλλαγές αυτές, αλλάζει και το ντύσιμό σου.

Το μυστικό είναι να αποδεχτείς το σώμα σου και τις αλλαγές και να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου! Να βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη κάθε μέρα και να λες «είμαι καλά, μου αρέσω!».