Το βάψιμο των αυγών είναι από τις πιο διασκεδαστικές παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας γιατί μπορείς να περάσεις μια όμορφη ώρα με την πιο δημιουργική και ευχάριστη παρέα. Τα παιδιά!

Τα τελευταία χρόνια, από την Μεγάλη Δευτέρα ως και την Μεγάλη Πέμπτη, το πιο σημαντικό θέμα συζήτησης στο σπίτι μας, μετά τις λαμπάδες(!), είναι πως θα βάψουμε φέτος τα πασχαλινά αυγά. Κι αυτό, γιατί έχουμε αποφασίσει ότι τα απλά κόκκινα αυγά δεν μας εκφράζουν πλέον και τα παιδιά ξεδιπλώνουν όλη τους τη φαντασία.

Αυτό που τους αρέσει περισσότερο είναι να τα ζωγραφίζουν μόνα τους. Πέρυσι για παράδειγμα, βράσαμε λευκά αυγά και χωρίς να τα βάψουμε τα ζωγραφήσαμε με πινέλο χρησιμοποιώντας τις βαφές του εμπορίου.  Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Αν και ακανόνιστα τα σχέδια (ως πρωτάρηδες δεν επιλέξαμε τα σωστά πινέλα) αλλά με υπέροχα χρώματα, τα αυγά μας ήταν πραγματικά…. μοναδικά!

Φέτος λόγω έλλειψης χρόνου τα βάψαμε σε παλ αποχρώσεις. Ροζ, λιλά, κίτρινο, λαχανί, γαλάζιο και σκούρο μπλε (στα καφέ αυγά η μπλε βαφή του εμπορίου βγαίνει πιο σκούρα) . Όμως και πάλι, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Παρότι είμασταν πιο προετοιμασμένοι από πέρυσι, (πήραμε μια σειρά καινούργια πινέλα σε όλα τα μεγέθη) επιλέξαμε μια πιο γρήγορη διαδικασία αλλά εξίσου διασκεδαστική.

Τα βάλαμε σε μικρά κατσαρολάκια που είχαν βαφές και αφού βάψαμε τα πρώτα, αρχίσαμε να ανακατεύουμε το νερό με τα χρώματα μεταξύ τους, δημιουργώντας εξαιρετικές αποχρώσεις  χρωμάτων που δεν είχαμε φανταστεί.

Φυσικά υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας ότι του χρόνου, που η κατάσταση θα είναι πιο ομαλή και θα έχουμε περισσότερο χρόνο, τα πασχαλινά μας αυγά θα είναι έργα τέχνης! Θα συνδυάσουμε όλες μας τις τεχνικές και τις τεχνοτροπίες και θα επιλέξουμε φυτικά χρώματα που δίνουν πιο αέρινες αποχρώσεις.

Μέχρι τότε, διασκέδασε όσο μπορείς και άσε τα παιδιά να δημιουργήσουν τον δικό τους χρωματιστό κόσμο. Γιατί τίποτα δεν χρειάζεται να είναι μονότονο και πάντα ίδιο… Καλή διασκέδαση λοιπόν!