Τη ζωή πρέπει να την αποδέχεσαι και να την ζεις όπως είναι ή αξίζει να αγωνίζεσαι και να πηγαίνεις κόντρα στα καθιερωμένα; Το βιβλίο «Η ζωή όπως είναι» από την Ηρώ Σκάρου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος, μας περιγράφει μέσα από 24 διηγήματα τη ζωή και την καθημερινότητα διαφορετικών ανθρώπων. Μια ζωή με πραγματικές αγωνίες και καταστάσεις, ρεαλιστικές ιστορίες χωρίς ουτοπίες.

Όσο και αν ορισμένες καταστάσεις φαίνονται εξωπραγματικές ή απίθανες, μερικές φορές είναι απλά πραγματικότητα. Ο καθένας ζει μια διαφορετική ζωή, με τις εκάστοτε ευκολίες και δυσκολίες, πότε δεν είναι όλα ρόδινα για πάντα. Υπάρχουν όμως πράγματα που πρέπει να αφήσεις πίσω σου ώστε να εξελιχθείς και να προχωρήσεις στη ζωή σου, καθώς και άλλα που χρειάζεται να συμβιβαστείς και να αποδεχτείς.

24 συγκινητικές, πραγματικές ιστορίες που θα σε κάνουν να σκεφτείς, να αναπολήσεις και ίσως να επαναπροσδιορίσεις ορισμένες καταστάσεις και της δικής ζωής σου. Ιστορίες που σε εμπνέουν, τον καθένα διαφορετικά ανάλογα με τις εμπειρίες του και τα προσωπικά του βιώματα. Κάθε ιστορία με διαφορετικό τέλος, μερικές φορές ανατρεπτικό, όπως είναι και η πραγματική ζωή. Ιστορίες που αφορούν φίλους, οικογένεια και ερωτικές συντρόφους… Τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο στη ζωή, στο χέρι σου είναι να κάνεις τις επιλογές σου και να διαγράψεις το μέλλον σου.

Διηγήματα που θα σε φέρουν αντιμέτωπη με ζητήματα της καθημερινότητας, με φόβους και αγωνίες που μπορεί να φαίνονται αξεπέραστα τη στιγμή που τα βιώνεις. Η ζωή όμως δεν είναι ένας μονόδρομος χωρίς επιλογές, στο χέρι σου είναι να επιλέξεις τον δρόμο που θέλεις να ακολουθήσεις. Και επειδή μερικές φορές τα πράγματα δεν έρχονται όπως ακριβώς τα έχεις σχεδιάσει, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλοι δρόμοι ακόμα και για τον ίδιο προορισμό…

Πόσο εύκολο όμως είναι τελικά να δεχτείς τη ζωή όπως πραγματικά είναι;