Η βιομηχανία της ομορφιάς έχει «αγκαλιάσει» για τα καλά την τεχνολογία για να δημιουργήσει νέα προϊόντα, με πιο αποτελεσματικές φόρμουλες αντιγήρανσης και διατήρησης της νεότητας. 

Μια από αυτές, είναι και το γλυκολικό οξύ που θεωρείται «η επανάσταση» στην αντιγήρανση καθώς μειώνει σημαντικά τις λεπτές γραμμές και τις πανάδες και συσφίγγει την επιδερμίδα, που με τα χρόνια χάνει τη σφριγηλότατά της και χαλαρώνει. 

Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι είναι μια ουσία που βοηθά σε όλα εκείνα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια γυναίκα με την πάροδο του χρόνου.   

Το γλυκολικό οξύ, είναι ένα από τα οξέα (AHA) που βρίσκεται στο ζαχαροκάλαμο και τα φρούτα. Μια από τις βασικές του ιδιότητες είναι ότι απορροφάτε εύκολα και εισχωρεί σε βάθος στην επιδερμίδα απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και καθαρίζοντας την με αποτέλεσμα να δείχνει λαμπερή και αναζωογονημένη. 

Την ίδια στιγμή, ενεργοποιεί την παραγωγή νέων κυττάρων και κολλαγόνου, απαλύνοντας  τις ρυτίδες ενώ είναι εξαιρετικό στην αντιμετώπιση της ακμής, η οποία δεν είναι μόνο πρόβλημα στην εφηβεία αλλά εμφανίζεται και σε μεγάλες ηλικίες.  

Το γλυκολικό οξύ το βρίσκεις συνήθως σε καθαριστικά προϊόντα προσώπου, peelings αλλά και σε serums. 

Όπως όλα τα οξέα, το γλυκολικό οξύ μπορεί να προκαλέσει φωτοευαισθησία γι’ αυτό είναι καλύτερο να το χρησιμοποιείς το βράδυ, μετά τον καθαρισμό του προσώπου ενώ εάν χρειαστεί να το φορέσεις στη διάρκεια της ημέρας, πρέπει να συνοδευτεί απαραίτητα από αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. 

Τα οξέα, είναι μια ειδική κατηγορία προϊόντων με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας, που όμως πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή ιδιαίτερα σε ευαίσθητα δέρματα.