Σίγουρα υπάρχουν μέρες που δεν έχεις και πολλή όρεξη για να εργαστείς… Δεν είσαι η μόνη! Σ’ όλους συμβαίνει κάποιες φορές να μην έχουν διάθεση ή να μην θέλουν να πάνε στο γραφείο. Αν όμως ανησυχείς μήπως δεν θα είσαι αποδοτική εκείνη την μέρα ή ότι δεν θα ανταπεξέλθεις στα καθήκοντα σου όπως θα ήθελες, υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις για να διατηρείς την απόδοση σου υψηλή ακόμα και τις δύσκολες μέρες!

Κατά καιρούς υπάρχουν εργασίες που μπορεί να σου ανατεθούν και να μην θες να κάνεις, να τις θεωρείς βαρετές, ή ακόμα και κατώτερες των προσόντων σου και γενικά να μην έχεις καμία διάθεση να ασχοληθείς μαζί τους. Είτε πρόκειται για μία συνάντηση που δεν θέλεις να παρευρεθείς, για ένα ραντεβού που δεν έχεις όρεξη να πραγματοποιήσεις ή για ένα τηλέφωνο με πελάτη που ξέρεις ότι θα σε εκνευρίσει…

Αφορμές σίγουρα υπάρχουν πολλές! Δεν χρειάζεται όμως να αγχώνεσαι και να χαλάς τη διάθεσή σου, ίσως και την μέρα σου, γι’ αυτές! Μπορείς να αναγνωρίσεις αρχικά σε τι οφείλεται η αντίδρασή σου και μετά να δράσεις ανάλογα.

3-simboules-gia-na-eisai-apodotiki-akoma-kai-otan-bariesai-2

Αν αναβάλλεις κάτι γιατί φοβάσαι μήπως δεν τα καταφέρεις, τότε απλά δες το με μια διαφορετική οπτική. Θεώρησε το ως μια προοπτική για προαγωγή ή ως μια αποφυγή διενέξεων με τους προϊσταμένους σου. Μία προσωρινή υποχώρηση σε κάτι μπορεί να σε ωφελήσει στο μέλλον. Μην ξεχνάς ότι υπάρχουν και πολλές δοκιμές που γίνονται στους εργαζόμενους με σκοπό να δουν την αντίδρασή τους, σαν μικρά τεστάκια. Δείχνοντας ότι μπορεί να ανταπεξέλθεις αποτελεσματικά και σε κάτι που δεν αισθάνεσαι πολύ σίγουρη, θα δώσει και σε σένα περισσότερη αυτοπεποίθηση για το μέλλον.

Αν δεν κάνεις κάτι απλά επειδή δεν θέλεις, τότε απλά αγνόησε προσωρινά τα συναισθήματα σου. Υπάρχουν στιγμές που τα συναισθήματα μπλέκονται σε διάφορες καταστάσεις, και μπερδεύουν τα πράγματα πολλές φορές χωρίς λόγο. Σκέψου ότι μπορεί να υπερβάλλεις λίγο για κάποια θέματα, ή να τα έχεις υπεραναλύσει χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αιτία ή να έχεις υποθέσει πράγματα που δεν ισχύουν.
Αν βέβαια διαπιστώσεις ότι στο σύνολο της ημέρας σου οι εργασίες που διενεργείς δεν σου αρέσουν και δεν σε ικανοποιούν, μπορείς να μιλήσεις στον προϊστάμενο σου ή στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας για μια αναθεώρηση των καθηκόντων σου. Να θυμάσαι ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν δεν είσαι ικανοποιημένη ή αν έχεις κάποιο πρόβλημα αν δεν του το αναφέρεις. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορείς να πετύχεις αν δεν το προσπαθήσεις!

Αν δεν κάνεις κάτι γιατί θεωρείς ότι είναι πολύ δύσκολο, βαρετό ή άβολο για σένα, τότε υιοθέτησε την στρατηγική της υπόθεσης «αν κάνω αυτό, τότε θα επιτύχω το τάδε». Αποφασίζοντας εξ’ αρχής τις κινήσεις σου όταν αντιμετωπίζεις μια κατάσταση θα σε βοηθήσει να μην έχεις αμφιβολίες την κρίσιμη στιγμή. Έχοντας σκεφτεί τις εναλλακτικές σου κι έχοντας αποφασίσει την καλύτερη επιλογή για σένα, θα είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις την οποιαδήποτε κατάσταση.

Οι συμβουλές αυτές μπορεί να μην σου ακούγονται αρχικά και πολύ θελκτικές, αλλά είναι σίγουρα αποδοτικές! Και αυτό είναι που χρειάζεσαι στην εργασία σου! Να παραμένεις αποδοτική και να διατηρείς τον επαγγελματισμό σου!