Η ομορφιά είναι ένα θέμα απασχολεί τους ανθρώπους από την αρχαιότητα έως σήμερα. Τόσο άνδρες όσο και γυναίκες επιθυμούν να νιώθουν όμορφοι και ελκυστικοί. Γιατί λοιπόν να μην μπορούμε να το πετύχουμε;

Η δερματολόγος Δρ. Τάνια Βλαδένη, με αφορμή τα θέματα που αντιμετώπιζαν πολλοί ασθενείς της, προχώρησε στη συγγραφή του βιβλίου «Το δέρμα που κατοικούμε και οι ομορφοθεραπείες», για να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους να βρουν την κατάλληλη θεραπεία για το δέρμα τους, ώστε να είναι όμορφο και λαμπερό.

Συμβουλές από την αρχαιότητα προσαρμοσμένες στις σύγχρονες ανάγκες θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα υπέροχο δέρμα, ανεξάρτητα από την ηλικία σου, να αισθάνεσαι όμορφη και ευτυχισμένη! Γιατί όπως και να το κάνουμε, η εξωτερική εμφάνιση έχει επίδραση στο πως αισθάνεσαι.

«Το δέρμα είναι ένα βιοχημικό εργοστάσιο, ένα προστατευτικό κάλυμμα. Το δέρμα στο οποίο κατοικούμε, που μας διαχωρίζουμε και μας ενώνει με το περιβάλλον, είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Και είναι ένα ζωντανό όργανο καθώς λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας προστασίας κατά της αφυδάτωσης, της υπεριώδους ακτινοβολίας, των μηχανικών ερεθισμών και των παθογόνων οργανισμών.

Αναντικατάστατο όργανο αίσθησης το δέρμα, είναι στοιχείο τους σώματος μέσω του οποίου διαιωνίζεται η θαυμαστή και μυστηριώδης αίσθηση της αφής. Το δέρμα παίζει τεράστιο ρόλο στη στρατηγική μας, στο πάθος, στην τέχνη του αγγίγματος.»

Προβλήματα ακμής, ρυτίδες, φωτοευαισθησίες μπορούν να λυθούν με τις κατάλληλες θεραπείες. Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου θα μπορέσεις να κατανοήσεις τη λειτουργία των κυττάρων του δέρματος και να βρεις τις κατάλληλες θεραπείες για τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζεις.

Χρησιμοποιείς το κατάλληλο άρωμα για το δέρμα σου ή μήπως το άρωμά σου επιβαρύνει την επιδερμίδα σου; Μάθε να αναγνωρίζεις ποιο άρωμα είναι το ιδανικό για σένα.

«Η κληρονομικότητα σίγουρα παίζει το ρόλο της στην ομορφιά, θα πρέπει όμως να θυμάσαι ότι αληθινή ομορφιά είναι η προσωπική ομορφιά που επιτυγχάνεται με τις εξατομικευμένες ομορφοθεραπείες. Η περιποίηση καθαρισμού και ενυδάτωσης πρέπει να σχεδιάζεται με γνώμονα την ατομικότητα κάθε τύπου δέρματος και να βασίζεται σε ένα απόλυτο προσωπικό πρόγραμμα.»

Οι ανάγκες και τα δέρμα των γυναικών είναι διαφορετικές από των αντρών, γι’ αυτό και οι θεραπείες και οι συμβουλές πρέπει να είναι εξατομικευμένες. Το μυστικό είναι να μπορείς να προσαρμόζεσαι στις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα και στο δέρμα σου, να μην απογοητεύεσαι και να βρεις το δικό σου ελιξήριο νεότητας.

Μάθε μικρά τελετουργικά ομορφιάς που μπορείς να ακολουθήσεις για να έχεις πάντα ένα όμορφο δέρμα!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οίκο Α. Α. Λιβάνη.