Ξεκίνημα βδομάδας με μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία, που βραβεύτηκε χθες στα Golden Globe Awards. Πρόκειται για το «The Power of the Dog», σε σκηνοθεσία της Jane Campion. Με βραβεία καλύτερης δραματικής ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και β’ ανδρικού ρόλου, ξεχώρισε ανάμεσα σε πολλές υποψηφιότητες.

Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Thomas Savage του 1967 και διαδραματίζεται σ’ ένα ράντσο βοοειδών στη Μοντάνα το 1925. Η ταινία ακολουθεί τους Phil και George (Benedict Cumberbatch και Jesse Plemons), δύο πλούσιους κτηνοτρόφους της Μοντάνα, των οποίων η αδελφική σχέση δοκιμάζεται όταν ο George παντρεύεται τη χήρα Rose (Kirsten Dunst).

the-power-of-the-dog-2

Η Rose και ο γιος της (Kodi Smit-McPhee) μετακομίζουν στο ράντσο των αδερφών Burbank, κι ενώ ο George και η Rose είναι ευτυχισμένοι μαζί, ο Phil αρχίζει να ανησυχεί για τα συναισθήματα της Rose, οδηγώντας την στο ποτό και προκαλώντας προβλήματα στο σπίτι. Ταυτόχρονα, ο Phil είναι πολύ καλός και υποστηρίζει τον γιο της Rose, ενθαρρύνοντάς τον να ιππεύσει άλογα και να ξεπεράσει δύσβατα εδάφη, οδηγώντας σε περαιτέρω συναισθηματικές εντάσεις τη Rose.

Θέματα σεξουαλικότητας, αγάπης, θλίψης, ζήλειας διαπραγματεύονται με πολύ ιδιαίτερο τρόπο καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας. Το μόνο σίγουρο, δεν είναι σαν μία ταινία που έχεις ξαναδεί. Μια ιδανική πρόταση για μια βροχερή μέρα σαν τη σημερινή!

Η ταινία είναι διαθέσιμη από την πλατφόρμα του Netflix.