Ολες οι γυναίκες είναι όμορφες, καθώς η ομορφιά εκπέμπει από μέσα μας. Η σωστή στάση σώματος, το να αισθάνεσαι αυτοπεποίθηση, να πιστεύεις στον εαυτό σου, είναι σημαντικά για να αισθάνεσαι καλύτερα. Εκτός όμως από αυτά, η ομορφιά παίζει κι αυτή τον ρόλο της στη ζωή κάθε γυναίκας.

Γι’ αυτό πρέπει να προσέχεις την εξωτερική σου εμφάνιση και μην την παραμελείς καθώς είναι ένα σημαντικό μέρος του εαυτού σου. Το να αισθάνεσαι ότι είσαι όμορφη σίγουρα ενισχύει και την αυτοπεποίθησή σου, γι’ αυτό αξίζει να το προσπαθήσεις. Με απλούς κι εύκολους τρόπους μπορείς να νιώθεις όμορφη κάθε μέρα, και χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις πολύ χρόνο και χρήματα.

Συμβουλή Νο.1: Να χρησιμοποιείς καθημερινά ενυδατική κρέμα

Η ενυδατική κρέμα είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους επιδερμίδων, καθώς προστατεύει και ενυδατώνει το δέρμα σου. Διάλεξε μια κρέμα που να καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας και της ηλικίας σου και χρησιμοποίησέ την κάθε μέρα, μην το αμελείς. Ακόμα και αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα για να πάρεις πολλά προϊόντα περιποίησης, η ενυδατική κρέμα αρκεί για να διατηρείς το δέρμα σου απαλό και νεανικό. Μην ξεχνάς ότι το ξηρό δέρμα αναδεικνύει τις ρυτίδες και σίγουρα αυτό δεν το επιθυμείς!

Συμβουλή Νο.2: Να μην ξεχνάς το αντηλιακό σου

Το αντηλιακό είναι το καλύτερο προϊόν αντιγήρανσης, ένα καταπληκτικό μυστικό ομορφιάς που μπορεί να διατηρήσει το δέρμα σου νεανικό κατά τη διάρκεια των χρόνων. Επειδή μπλοκάρει τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, μπλοκάρει επίσης τις επιπτώσεις που έχει στη γήρανση του δέρματος. Μειώνει την εμφάνιση φακίδων, κηλίδων που εμφανίζονται λόγω ηλικίας και πανάδων. Το αντηλιακό πρέπει να το χρησιμοποιείς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, γιατί ακόμα και τον χειμώνα οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα σου. Αντί λοιπόν να ξοδέψεις μία περιούσια σε πλαστικούς χειρούργους, δοκίμασε πρώτα αυτή την απλή λύση και θα δεις τη διαφορά στο δέρμα σου.

Συμβουλή Νο.3: Διάλεξε το κατάλληλο προϊόν καθαρισμού για το δέρμα σου

Αν επιλέγεις να καθαρίζεις το δέρμα σου μόνο με σαπούνι και νερό, καλό θα ήταν να αλλάξεις τακτική. Μία από τις καλύτερες συμβουλές ομορφιάς είναι να χρησιμοποιείς το πιο απαλό καθαριστικό που μπορείς να βρεις και να το χρησιμοποιείς με μέτρο. Αν καθαρίζεις το πρόσωπό σου πάνω από δύο φορές την ημέρα όχι μόνο δεν θα σε βοηθήσει αλλά μπορεί ακόμα και να βλάψει το δέρμα σου.

Συμβουλή Νο.4: Μην ξεχνάς τα κατάλληλα εργαλεία

Μπορεί να έχεις αγοράσει την καλύτερη σκιά ματιών, το πιο ακριβό foundation, αλλά αν δεν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία για να τα εφαρμόσεις στο δέρμα σου, τα πλεονεκτήματά τους θα χαθούν.

Ποια είναι λοιπόν τα «σωστά» εργαλεία; Τα πινέλα που πρέπει να είναι μαλακά και να τα αισθάνεσαι απαλά στην επιδερμίδα, αλλά να έχουν και πυκνότητα, ώστε το προϊόν να μπορεί να μετακινηθεί στην επιφάνεια της επιδερμίδας σου. Αν για παράδειγμα βάλεις ένα πινέλο στη σκιά ή στο ρουζ και το χρώμα πέσει στο πάτωμα πριν προλάβεις να το βάλεις στο πρόσωπό σου, αυτό είναι ένα χαλασμένο πινέλο και πρέπει να το αντικαταστήσεις άμεσα.

Συμβουλή Νο.5: Να ανανεώνεις τα προϊόντα ομορφιάς κάθε 2 χρόνια

Αν δεν μπορείς καν να θυμηθείς την τελευταία φορά που αγόρασες προϊόντα περιποίησης για τα μαλλιά και την επιδερμίδα σου, τότε καλό είναι να κάνεις άμεσα μια ανανέωση. Σε λίγες μέρες ξεκινάνε κι οι εκπτώσεις, όποτε είναι μια καλή ευκαιρία να ανανεώσεις τα προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης σώματος που χρησιμοποιείς. Να θυμάσαι ότι όπως όλα τα πράγματα, έχουν κι αυτά ημερομηνία λήξης!

Βάλε στόχο την καινούργια χρονιά να προσέχεις και να φροντίζεις τον εαυτό σου λίγο περισσότερο από την προηγούμενη και να νιώθεις όμορφη κάθε στιγμή της ημέρας σου.