Μια ωδή στον έρωτα και στην αγάπη, ένα μυθιστόρημα που θα σε κάνει να θυμηθείς τα χρόνια της εφηβείας και της νιότης σου, τότε που όλα ήταν πιο απλά και αθώα. Δύο νέα παιδιά, ο Δημήτρης και η Άννα, συναντιούνται τυχαία και αυτή η συνάντηση μέλει να αλλάξει τη ζωή και των δυο τους.

Δύο κόσμοι αντίθετοι, εντελώς διαφορετικοί, προσπαθούν να βρουν ένα κοινό σημείο επικοινωνίας. Υπάρχουν στιγμές που μόνο μια ματιά μπορεί να σε ταράξει συθέμελα και να σου βγάλει στην επιφάνεια συναισθήματα που είχες κρύψει βαθιά μέσα σου.

Η Άννα, που την είχαν τάξει, είχε μπει από μικρή ηλικία σε μοναστήρι με σκοπό να γίνει μοναχή. Πλέον είναι η αδερφή Ελισάβετ. Ο κόσμος της όλος περιβάλλεται γύρω από τους τοίχους του μοναστηριού, την ηγουμένη, τις αδερφές της (όπως αποκαλούνται οι άλλες καλόγριες) και τον Θεό. Αυτό μόνο γνωρίζει, καθώς δεν έχει ζήσει καθόλου στον έξω κόσμο.

Από την άλλη ο Δημήτρης, ένας νεαρός που απολαμβάνει τη ζωή του, εκμεταλλευόμενος την οικονομική άνεση της οικογένειάς του. Ζει τη ζωή του στο έπακρον, ξενυχτάει και δεν έχει καμία αγωνία για το μέλλον του. Μέχρι που βρίσκεται στο δρόμο του η αδερφή Ελισάβετ. «Στα μάτια του ήταν ένα ρόδο που απελπισμένα ήθελε να το πάρει στα χέρια του και να γευτεί την ευωδία που ανέδιδε! Ένα μαύρο ρόδο!»

Η ιστορία διαδραματίζεται το 1990, με αφορμή τον σεισμό της Αθήνας. Το μοναστήρι που ζούσε η αδερφή Ελισάβετ έπαθε ζημιές και έπρεπε να το εγκαταλείψει για λίγο, γι’ αυτό επέστρεψε στη γενέτειρά της ένα χωριό κοντά στα Γιάννενα. Τις μέρες εκείνες στο σπίτι της θα βρεθεί και η κόρη της γυναίκας του πατέρα της με κάποιους φίλους της. Παιδιά συνομήλικα και όμως χωρίς κανένα κοινό στοιχείο επικοινωνίας. Φαινομενικά τουλάχιστον…

«Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να δώσει. Όλοι θέλουν να πάρουν. Ο εγωισμός πρωταγωνιστής! Και η μοναξιά σε όλο της το μεγαλείο! Και μεγάλος χαμένος: ο έρωτας! Πρέπει να ανοίγουμε την καρδιά μας, για να μπορούμε να ξεπερνάμε τα εμπόδια της ζωής μας. Πάντα και για όλους υπάρχει κάποιος που θα μας ακούσει καλοπροαίρετα. Δεν είμαστε εμείς μόνο οι εξαιρέσεις στον κανόνα. Αυτό το σκεπτικό μας έκανε να απομονωθούμε και να μην έχουμε φίλους.

Η ζωή δεν είναι ήρεμη. Έχει σκαμπανεβάσματα. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να σε ακολουθήσει καταπώς εσύ πορεύεσαι. Έχει και αυτός το δικό του δρομάκι. Και για να ζήσουν όμορφα και όμορφα να πορευτούν δύο άνθρωποι πρέπει να φτιάξουν μια μέση οδό. Τη δική τους οδό

Ένα υπέροχο ανάγνωσμα που θα σε γεμίσει όμορφα συναισθήματα και ελπίδα για το μέλλον…

Το βιβλίο «Μαύρο Ρόδο» της Ελένης Καπλάνη, κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οίκο Α. Α. Λιβάνη. Στο βιβλίο αυτό στηρίζεται και το ομότιτλο σίριαλ που προβάλλεται από το Mega.