Για το σαββατοκύριακο που ξεκινάει δεν θα μπορούσαμε να σε αφήσουμε χωρίς μια ωραία πρόταση για έχεις μαζί σου στην παραλία ή στο σπίτι. Ως λάτρεις των αστυνομικών μυθιστορημάτων σου προτείνουμε από τις Εκδόσεις Ψυχογιός «Το θέρετρο» της Sarah Pearse.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που ενώ ξεκινάει σχετικά ήρεμα και θεωρείς ότι θα έχει μια αναμενόμενη πλοκή, καταφέρνει να σε κρατάει σε εγρήγορση σε κάθε κεφάλαιο και σε σελίδα που διαβάζεις. Ιστορίες ξετυλίγονται και παρουσιάζονται στα μάτια του αναγνώστη που αφορούν πρόσωπα υπεράνω υποψίας. Μέχρι και τις τελευταίες σελίδες δε θα μπορέσεις να κατασταλάξεις για τους ενόχους της υπόθεσης.

Μια παρέα αποφασίζει μια εκδρομή σ’ ένα απομονωμένο νησί στις ακτές της Αγγλίας, μερικές μέρες χαλάρωσης και ξεκούρασης για 3 αδερφές και για τους φίλους τους. Τουλάχιστον έτσι ξεκίνησαν… Ο προορισμός που επέλεξαν λιγάκι εκκεντρικός καθώς στο νησί αυτό πολλά χρόνια πριν είχαν σκοτωθεί νεαρά παιδιά από έναν σίριαλ κίλερ. Οι αρχές τότε έπιασαν τον ένοχο και το νησί πλέον θεωρείται ασφαλής προορισμός, αν και οι φήμες για τον δολοφόνο εξακολουθούν να οργιάζουν.

Τέσσερις μέρες μόνο όμως είναι αρκετές για να τους αλλάξουν τη ζωή τους…

Η Τζο οργάνωσε αυτές τις διακοπές για να περάσει λίγο χρόνο μαζί με την αδερφή της, τη Χάνα και την ξαδέρφη τους τη Μάγια. Μαζί τους ο φίλος της ο Σεθ και ο Κέιλεμπ, ο φίλος της αδερφής τους της Μπία, που επέλεξε να απέχει από αυτό το ταξίδι ή έτσι τους είπε. Μόλις καταφθάνουν στο νησί και αρχίζουν να διασκεδάσουν, αρχίζουν και τα απρόοπτα και οι φόνοι…

Η αστυνομικός Έλιν Γούρνερ μαζί με τον συνάδελφο τον Στιντ καλούνται να εξιχνιάσουν μια υπόθεση φαινομενικά απλή, για ένα πτώμα που βρέθηκε σε μια παραλία στο απομονωμένο αυτό νησί, όπως όλα δείχνουν πρόκειται για ένα τραγικό ατύχημα. Μέχρι που κάποιες λεπτομέρειες κάνουν την Έλιν να αμφιβάλλει αν όντως είναι ατύχημα κι αποφασίζει να το ψάξει λίγο περισσότερο.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι φόνοι συνεχίζονται και παύει να ισχύει η θεωρία του ατυχήματος. Άτομα που γνωρίζει προσωπικά η Έλιν ίσως να εμπλέκονται σ’ αυτήν την υπόθεση. Ποια η στάση που θα πρέπει να κρατήσει; Να εμπιστευτεί το ένστικτό της ή τα λεγόμενα αγαπημένων προσώπων; Ο χρόνος κυλάει και ανθρώπινες ζωές χάνονται… Άραγε ο σίριαλ κίλερ επέστρεψε στο νησί; Και αν γιατί μετά από τόσο χρόνια;

Η συνέχεια στις σελίδες του μυθιστορήματος, που μπορείς εύκολα να το προμηθευτείς από το site των Εκδόσεων Ψυχογιός εδώ, καθώς και στα βιβλιοπωλεία.

Καλό σκ σ’ όλους!