Ενα υπέροχο μυθιστόρημα, διεθνές best seller, για το πώς κάποια φαινομενικά απλά πράγματα μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή. Σε μια γωνιά του Λονδίνου, σ’ ένα μικρό παραδοσιακό βιβλιοπωλείο το «Moonlight Books», βρίσκει καταφύγιο μια νεαρή αρχαιολόγος από τη Βαρκελώνη, η Άγκνες.

Η Άγκνες ταξίδεψε στο Λονδίνο για να βρει την εργασία των ονείρων της σ’ ένα από τα μουσεία της πόλης. Αντί αυτού όμως δέχτηκε μια θέση στο «Moonlight Books», ως βοηθός βιβλιοπώλη του εκκεντρικού κύριου Λίβινγκστον. Μια εργασία προσωρινή όπως πίστευε. Το βιβλιοπωλείο αυτό έγινε ο κόσμος της με τους θαμώνες του να γεμίζουν τις μέρες της. Άλλοι εκκεντρικοί, άλλοι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, περνούσαν τις ώρες τους στο βιβλιοπωλείο συζητώντας και φιλοσοφώντας για τη ζωή.

Και ενώ όλα κυλούσαν ήρεμα, μια ξαφνική κλοπή ενός πολύτιμου βιβλίου, αναστάτωσε τις ζωές όλων τους. Ένας επιθεωρητής, ο Τζον Λόκγουντ μπήκε στις ζωές τους, προκαλώντας αναστάτωση. Η καθημερινότητά τους άλλαξε για λίγο και για μερικούς από τους πρωταγωνιστές βγήκαν στο φως συναισθήματα που ήταν καλά κρυμμένα.

«Υπάρχουν φιλιά ικανά να σταματούν τον κόσμο. Ακινητοποιούν τον αέρα γύρω τους, παγώνουν τον χρόνο και αφήνουν τη σκέψη μετέωρη. Η ίδια η ζωή παραμένει ακίνητη, μην και σπάσει με το πετάρισμά της τη μαγεία αυτής της εκπληκτικής συνάντησης. Μόνο τα παιδιά που κάποτε χειροκρότησαν δυνατά γιατί πίστευαν στις νεράιδες μπορούν και καταλαβαίνουν ως ενήλικες ότι υπάρχουν τέτοια φιλιά, ικανά να σταματούν τον κόσμο.» Ένα τέτοιο φιλί μοιράστηκε και ο Τζον με την Άγκνες.

Όταν η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη, οι ζωές των ανθρώπων είναι καλύτερες. Το βιβλίο αυτό θα σου κλέψει την καρδιά, θα σε κάνει να γελάσεις και να καταλάβεις ότι η ευτυχία βρίσκεται σε απλές καθημερινές στιγμές.

Διάβασε λοιπόν κι εσύ αυτή την ιστορία, την ιστορία για ένα βιβλιοπωλείο, το οποίο μπορεί να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων που το επισκέπτονται… Ένα μυθιστόρημα που σίγουρα θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα!

«Το βιβλιοπωλείο των μικρών θαυμάτων» από τη συγγραφέα Mónica Gutiérrez κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.