Εν όψει γιορτών και με το σκ να πλησιάζει, βρήκαμε και σου προτείνουμε δύο πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες για τους μικρούς μας φίλους, και όχι μόνο βέβαια. Αν θέλεις να παρακολουθήσεις κάτι ευχάριστο και ίσως λίγο νοσταλγικό τότε δεν θα πρέπει να χάσεις αυτές τις δύο ταινίες.

Το παραμύθι των παιδικών μας χρόνων, ο «Πινόκιο», επιστρέφει σε μια ιδιαίτερη εκδοχή των Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και Μαρκ Γκούσταφσον, για να μας θυμίσει ότι τα όνειρα ποτέ δεν ξεχνιούνται.

Ο Πινόκιο, μια μαριονέτα, αρχίζει να μιλάει και να συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος. Ο δημιουργός του, ο Τζεπέτο, τον έχει σαν γιο του. Όταν ο Πινόκιο περιπλανηθεί και χάσει το δρόμο του, θα του τύχουν έναν σωρό μπελάδες. Στο ταξίδι της αναζήτησης του εαυτού του θα έχει για μοναδικό του σύμμαχο μια νεράιδα. Η επιθυμία του Πινόκιο, όμως, να μοιάσει στα υπόλοιπα αγόρια παραμένει… Στο ρόλο του Τζεπέτο ο βραβευμένος με Όσκαρ Ρομπέρτο Μπενίνι.

Η δεύτερη πρόταση είναι ο «Παράξενος Κόσμος», ένα παραμύθι που προβάλει τις οικογενειακές αξίες και έντονα οικολογικά μηνύματα. Μια μυθική οικογένεια εξερευνητών, οι Κλέιντ, προσπαθούν να εξερευνήσουν μία αχαρτογράφητη και ύπουλη περιοχή, παρέα με ένα ετερόκλητο πλήρωμα που περιλαμβάνει μια άμορφη μάζα, ένα τρίποδο σκύλο και ένα πλήθος από αδηφάγα πλάσματα.

Διάλεξε ώρα και μέρα προβολής και απόλαυσε αυτά τα όμορφα παιδικά, που σίγουρα θα σου φτιάξουν τη διάθεση!