Υπάρχουν ορισμένες μέρες που μπορεί να αισθάνεσαι λιγάκι φουσκωμένη, να μην χωράς στα ρούχα σου και γενικά να νιώθεις μια ψιλοδυσφορία με το σώμα σου. Πολλές φορές αυτό οφείλεται σε τροφές, φαγητό ή ποτά που έχεις καταναλώσει τις προηγούμενες ώρες.

Αν σου συμβαίνει αυτό, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και στεναχώριας, καθώς υπάρχουν 5 τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις αποτελεσματικά αυτή την αίσθηση του φουσκώματος.

Ποιες είναι αυτές;

Το ακτινίδιο, που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Βοηθάει επίσης στην πιο εύκολη πέψη του κόκκινου κρέατος και των γαλακτοκομικών που είναι οι κύριες αιτίες φουσκώματος.

Το αγγούρι μπορεί να λειτουργήσει ως ένα αποτελεσματικό διουρητικό, βοηθώντας τον οργανισμό σου να αποβάλλει το νάτριο.

Το γιαούρτι που βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση των τροφών, καθώς είναι πλούσιο σε ενεργά βακτήρια που ρυθμίζουν την σωστή λειτουργία του εντέρου.

Οι μπανάνες περιέχουν διάφορες φυτικές ίνες που εμποδίζουν το φούσκωμα. Επίσης, εμποδίζουν την κατακράτηση υγρών στο σώμα σου που προκαλούν φούσκωμα στην κοιλιά.

Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες που βοηθούν στη μείωση του φουσκώματος. Παράλληλα η κατανάλωση πράσινου τσαγιού βελτιώνει τον μεταβολισμό σου.

Αν ταλαιπωρείσαι συχνά από φουσκώματα, φρόντισε να έχεις πάντα στο σπίτι τις πέντε τροφές που μόλις αναφέραμε, για να προλαμβάνεις δυσάρεστες καταστάσεις.

Τέλος λοιπόν τα ενοχλητικά φουσκώματα που σε εμποδίζουν να χαρείς το σώμα και τα ρούχα σου! Τώρα ξέρεις τον τρόπο να τα αντιμετωπίσεις εύκολα και άμεσα!