Μια από τις ωραιότερες και πιο γνωστές πλατείες της Ρώμης, η Piazza Di Spagna, με τα γραφικά σκαλοπάτια γέμισε φινέτσα, χρώμα και άρωμα από τις μοναδικές δημιουργίες Valentino.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Maison Valentino αποφάσισε να παρουσιάσει τη νέα φθινοπωρινή Haute Couture collection του στο κέντρο της αιώνιας πόλης.

«Πρόκειται για μια βαθιά προσωπική συλλογή, γιατί έχει να κάνει με την ιστορία του Valentino»,είπε ο Piccioli εξηγώντας ότι στην κορυφή των σκαλιών της Piazza Di Spagnia, o Valentino Garavani ίδρυσε το ομώνυμο maison de couture το 1959, μαζί με τον σύντροφό του Giancarlo Giammetti.

Το πρώτο ατελιέ βρισκόταν στη Via Gregoriana, ένα στενό δρόμο που κατεβαίνει από την εκκλησία της Trinità dei Monti και βρίσκεται ακριβώς εκεί που αναβίωσαν όλα μετά από 6 δεκαετίες στην κορυφή της μόδας.

Ο Piccioli ήθελε αυτό το show να κλείσει έναν κύκλο δημιουργίας του Valentinoκαι να ξεκινήσει ακριβώς από εκεί που άρχισαν όλα. Στη sartoria di Alta Moda, με τα μοντέλα να κατεβαίνουν τα 136 σκαλιά για να φτάσουν στο Palazzo Mignanelli.

Η συλλογή ονομάστηκε «The Beginning» και ήταν ένας φόρος τιμής στις ρίζες του οίκου μόδας που κατάφερε να ξεπεράσει τα όρια της μόδας και να γίνει από τις πιο ισχυρές βιομηχανίες της Ιταλίας και του κόσμου.

Η collection είχε όπως πάντα την φινέτσα του Valentino με ένα κόκκινο mini φόρεμα σχήμα boule με τρισδιάστατα τριαντάφυλλα αλλά και το ασπρόμαυρο του Valentino, με τις ρίζες του να βρίσκονται στα ρωμαϊκά μωσαϊκά καθώς και στην Art Deco αισθητική που κυριαρχούσε κατά τη δεκαετία των ’30s.

Διαφάνειες, πούλιες, αέρινα υφάσματα και ιδιαίτερα αξεσουάρ όπως φτερά απογείωσαν την κολεξιόν που μάγεψε το κοινό με τη λάμψη τους. Ένα μοναδικό πάντρεμα της κληρονομιάς Valentino με το σήμερα που δημιουργεί μοναδικά έργα τέχνης.

Credits κεντρικής φωτογραφίας: official site του Valentino