Πρόσφατα κάπου διάβασα ότι όσοι έχουν την μουσική καθημερινά στη ζωή τους είναι πιο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Με έκανε να αναρωτηθώ πόσο αληθινό μπορεί να είναι αυτό… Έχει όντως η μουσική τόσο μεγάλη επίδραση στη ζωή μας;

Αναρωτήσου πόσες φορές σου έχει συμβεί να μην αισθάνεσαι και τόσο καλά, να ανοίξεις το ράδιο και να ακούσεις εντελώς τυχαία ένα αγαπημένο σου τραγούδι, και αυτομάτως να αλλάξει όλη σου η διάθεση! Να αρχίσεις να χαμογελάς και να το σιγοτραγουδάς έστω και ασυναίσθητα. Εμένα προσωπικά μου έχει συμβεί αρκετές φορές… Τι καλύτερο λοιπόν από το να χρησιμοποιείς τη μουσική ως μορφή ενδυνάμωσης; Ως ένα μέσο για να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου!

Όλοι χρειαζόμαστε ένα ψυχολογικό boost ανά διαστήματα… Αντί λοιπόν να κάθεσαι και να μοιρολατρείς, σκεπτόμενη ότι είσαι σε αδιέξοδο και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να αλλάξεις αυτό που αισθάνεσαι, δοκίμασε τη μουσική! Είτε βάλε στο youtube τα αγαπημένα σου βίντεο και συνδύασε και μια μορφή γυμναστικής μέσω του χορού, είτε βάλε τον αγαπημένο σου σταθμό στο ραδιόφωνο και άσε τη μουσική να κάνει … το θαύμα της!

i-mousiki-simmaxos-kalis-psixologias

Η εκδήλωση συναισθημάτων μέσω της μουσικής και του χορού μπορεί να έχουν πολύ ευεργετικά αποτελέσματα πάνω σου, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνεις εκείνη τη στιγμή. Εκφράσου μέσω των τραγουδιών… Τραγούδησε, χόρεψε, κλάψε, άσε ότι συναίσθημα σου προκαλέσει το εκάστοτε τραγούδι να σε συνεπάρει και να σε ταξιδέψει μακριά. Οι αναμνήσεις είναι μέρος της ζωής, της προσωπικότητάς σου και του είναι σου! Τις αποδέχεσαι, τις αγκαλιάζεις και προχωράς παρακάτω!

Δοκίμασε να ακούς μουσική μέσα στην ημέρα, στο αυτοκίνητο, στο σπίτι ή όταν πας για περπάτημα. Παρατήρησε μετά από λίγο χρονικό διάστημα αν έχει αλλάξει καθόλου η ψυχολογία σου και πως αντιμετωπίζεις τις καθημερινές προκλήσεις.

Μπορεί και να εκπλαγείς με το αποτέλεσμα που έχει η μουσική και τα τραγούδια! Σίγουρα δεν έχεις να χάσεις κάτι με το να το δοκιμάσεις!