Σε μία από τις βόλτες μας στο κέντρο της Αθήνας πετύχαμε διάφορα σκεύη κουζίνας, ξύλινα, με λάδι ελιάς. Δεν τα είχαμε ξαναδοκιμάσει, ούτε ακούσει για να είμαστε ειλικρινείς, αλλά είπαμε να τα δοκιμάσουμε. Λίγο δισταχτικά στην αρχή, με τη σκέψη ότι τι διαφορετικό μπορεί να έχουν σε σχέση μ’ όλα τ’ άλλα.

Επειδή όμως θέλουμε να πειραματιζόμαστε και με καινούργια πράγματα αγοράσαμε μερικά για την κουζίνα. Εκτός από τις κλασσικές ξύλινες κουτάλες και πιρούνες βρήκαμε επίσης μπολ σε διάφορα μεγέθη και ξύλα κοπής.

Τα περισσότερα χειροποίητα και με μικρά τελειώματα ή σχέδια στις άκρες για περισσότερο design. Όσες είστε λάτρεις της μαγειρικής νομίζω επιβάλλεται να έχετε μερικά ξύλινα σκεύη με λάδι ελιάς στην κουζίνα σας. Εκτός από το μαγείρεμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα και για σερβίρισμα σε κάποιο τραπέζι.

Είναι πολύ ανθεκτικά, λόγω της υψηλής πυκνότητας του ξύλου και βέβαια μια πιο φυσική και υγιεινή επιλογή για το καθημερινό μαγείρεμα.

Τα ξύλινα σκεύη με λάδι ελιάς έχουν μερικά μικρά μυστικά για να σας κρατήσουν για πολλά χρόνια.
Ποια είναι αυτά;

  • Πλύσιμο στο χέρι με ζεστό νερό και ήπιο καθαριστικό πιάτων.
  • Καλό στέγνωμα με μια βαμβακερή πετσέτα.
  • Πέρασμα μια φορά τον μήνα με βαμβάκι εμπλουτισμένο με κάποιο φυτικό λάδι, τρίψιμο σ’ όλη την επιφάνεια του ξύλου και σκούπισμα μ’ ένα μαλακό πανί χωρίς χνούδι.
  • Δεν αφήνουμε ποτέ τα ξύλινα σκεύη μέσα σε νερό ή εκτεθειμένα στον ήλιο.

Ιδανική επιλογή αν θέλετε σκεύη που αντέχουν και θα μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε άφοβα καθημερινά.